Prim mağdurları bayramdan önce EYT'li olacak: Erdoğan müjdeyi yarın duyuracak!

Prim mağdurları bayramdan önce EYT'li olacak: Erdoğan müjdeyi yarın duyuracak!
EYT düzenlemesine eklenen 'kademeli prim sistemi' uygulaması nedeniyle emekli olamayan mağdurların beklediği müjde haberi iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük'ten geldi.

Gonca Bilgiç / Günboyu

2 Şubat''ta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu''nda yapılan görüşmede EYT düzenlemesine ''kademeli prim'' maddesi getirilmiş ve emeklilik için gerekli olan 5000 prim gün sayısı 5925''e çıkarılmıştı. 28 Şubat''ta Türkiye Büyük Millet Meclisi''nden (TBMM) geçen düzenleme, hiçbir değişikliğe gidilmeden Resmi Gazete''de yayımlandı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ilk aşamada 2 milyon 250 bin vatandaş için emeklilik yolunu açarken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklamaları referans alan ve emeklilik için 5000 prim gününün yeterli olacağını düşünen yüz binlerce vatandaş, tüm birikimlerini EYT''li olabilmek için doğum ve askerlik borçlanmasına yatırdı.

Ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için aylardır seslerini duyurmaya çalışan mağdurlar, Meclis''te yapılacak bir düzenlemeyi dört gözle beklerken, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimler nedeniyle TBMM''nin 7 Nisan itibariyle tüm faaliyetlerini sonlandırması, seçimden önce emeklilik ümidini ortadan kaldırdı. 

"PRİM MAĞDURİYETİ YARIN ÇÖZÜLECEK"

Umudunu yitiren prim mağdurlarının yüzünü güldürecek haber ise bugün geldi. İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, tv100''de katıldığı programda AKP''li yetkililerden ve Ankara kulislerinden edindiği bilgilere dayanarak bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya attı. 

Küçük, yapılan son seçim anketlerinde Cumhur İttifakı''nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı''nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu''nun bıçak sırtı bir yarış sürdürdüğünü hatırlatarak, Erdoğan''ın öne geçebilmek adına toplumun geniş kesimlerini memnun edecek yeni vaadlere yöneleceğine dikkat çekti. Kaynaklarından edindiği bilgilere göre yarın itibariyle Erdoğan''ın EYT konusunda 5000 prim gününe dönüleceğini müjdeleyeceğini aktaran Küçük, söylediklerinin yalnızca duyum olduğunun altını çizdi. 

Ortaya konulan ifadeler her ne kadar iddia mahiyetinde olmuş olsa da, Cem Küçük''ün AKP iktidarı ile doğrudan yakınlığının bulunması, haberin önceden duyurularak kamuoyunun hazırlanmaya çalışılması olarak yorumlandı. Erdoğan''ın seçim sath-ı mailine girilmesi üzerine en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine yapılan zamları bizzat kendisinin duyurması, EYT düzenlemesinde prim mağdurlarının çözümüne yönelik açıklamanın da yine Erdoğan tarafından yapılacağının beklenmesine neden oldu. 

BAYRAM ÖNCESİNE YETİŞECEK

Küçük, söz konusu çalışmanın bayramdan önce yasalaşacağını belirtirken, kanun değişikliğinin Meclis''in kapalı olduğu bir dönemde nasıl yapılacağı ise merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhur İttifakı''na mensup milletvekillerine çağrı yaparak, TBMM''de bir hafta ek mesai yapmayı ve EYT konusunda mağdur olan kesimlerin sıkıntılarını çözmeyi önermişti.

Bu nedenle muhalefetin, iktidar tarafından Meclis''i yeniden açma önerisini reddetmeyeceği bekleniyor. Söz konusu müjdenin yarın açıklanması halinde, TBMM''nin 17 Nisan''da toplanması ve birkaç gün içerisinde kanun değişikliğini hazır hale getirmesi tahmin edilmekte. 

2. TORBA YASADA BAŞKA NELER OLACAK?

İddialara göre seçim öncesi tek müjde prim konusunda yaşanmayacak. Cezaevinde yer alan mahkumlara yönelik yeni bir ceza infaz yasasının da görüşüleceğini aktaran Küçük, aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur arasındaki prim gün sayısı adaletsizliğinin giderileceği bir çalışmanın da duyurulacağının haberini paylaştı. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar