Milyonlarca mahkumu sevindiren haber: Seçim öncesi genel af yolda

Milyonlarca mahkumu sevindiren haber: Seçim öncesi genel af yolda
AKP iktidarının en zor seçimi olması beklenen 14 Mayıs'a günler kala pek çok vaat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından parti seçim beyannamesinin açıklanması sırasında duyuruldu. Genel af konusunda ise flaş bir gelişme yaşandı. Peki genel af çıkacak mı?

Selahattin Demirel / Günboyu

Genel af beklentisi içinde olanlar uzun süredir hem sosyal medya üzerinden hem de farklı ortamlardan seslerini duyurmaya çalışıyordu. Bir dönem MHP''nin çok sık gündeme getirdiği genel af sürecinde sürpriz bir gelişme yaşandı.

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kalırken anket sonuçları AKP''nin işinin pek de kolay olmadığını ortaya koydu. "İktidarın en zor seçimi" olarak yorumlanan yarışta Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın aralarında kritik bir fark da belirdi.

GENEL AF ÇIKACAK MI?

Son aylarda EYT düzenlemesi, memur ve emekli maaşlarını iyileştirme, kamuda çalışan geçici işçilere kadro verilmesi ve asgari ücrete zam yapılması gibi hamlelerle hükümetin, vatandaşı yanına çekme politikası öne çıkıyordu.

6 Şubat''ta milli bir felakete neden olan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ise daha farklı bir seçim süreci kendini hissettirdi. Bir süre depremler üzerinden ilerleyen gündem tekrar ekonomik temelli bir görüntüye büründü.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın, partisinin seçim beyannamesini duyurduğu tanıtım törenindeki maddelerde mülakatın kaldırılması ve ekonomik vurgu öne çıktı.

"OYLAR BIÇAK SIRTI"

İktidara yakın konumda bulunan Türkiye gazetesi köşe yazarı Gazeteci Cem Küçük, seçim ortamı içinde AKP''nin yeni adımıyla ilgili edindiği bir duyumu paylaştı.

Küçük''ün edindiği bilgi ve duyumlara göre yakında bir genel af çıkması söz konusu. Duyanları heyecanlandıran gelişmede genel af sürecinin nasıl ve ne zaman gerçekleşeceği konusu yanıt arıyor.

Küçük, genel af konusundaki açıklamalarında AKP''nin "bıçak sırtı" bir oy oranıyla karşı karşıya kaldığını belirterek özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın açıkladığı ve yerine getirdiği icraat ve vaatlerin de buna paralel ilerlediğini vurguladı.

"MAHKUMLARA AF GELEBİLİR"

Küçük''ün genel af konusunu duyurduğu açıklamaları şöyle:

"Yarın cezaevi mahkumlarıyla ilgili genel af gelebilir. Biz bugün Ankara''da sabah programımızda böyle bir haber aldık, bazı AK Partili yetkili isimler bu konuşuluyor dediler, kesin bir şey yok. BAĞ-KUR ve SGK''yı eşitleme, 5000 prim gün yıllara dağıtıldı, bununla ilgili belki birleştirme... Ben bayram bitene kadar bu vaatlerin ardı arkasının geleceğini düşünüyorum. Bu son söylediklerim duyumdur."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar