Premier Lig geri döndü: Lider hata yapmadı

Premier Lig geri döndü: Lider hata yapmadı
Dünya Kupası nedeniyle Avrupa'da liglere verilen aranın ardından Premier Lig'de ilk maçlar oynandı. Lider Arsenal, geriye düştü karşılaşmada West Ham United'ı 3-1 mağlup etti.

Dünyanın en çok izlenen futbol ligi olan Premier Lig, Katar''da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası nedeniyle verilen 45 günlük aranın ardından yeniden başladı. Pazartesi günü oynan 7 karşılaşma ile açılış yapan ligde 37 puanla lider bulunan Arsenal, sahasında West Ham United''ı mağlup ederek 40 puana ulaştı ve haftayı lider bitirmeyi garantiledi.

LİDERE YAKIŞIR FUTBOL

Emirates Stadyumu''nda alt sıra ekiplerinden West Ham United''ı konuk eden kırmızı-beyazlılar, maçın başından sonuna üstün bir oyun oynadı. 27. dakikada yedikleri penaltı golü ile geriye düşen Arsenal, panik yapmayarak sakin oyununu devam etti. Soyunma odasına mağlup giden Londra ekibi, ikinci yarıya bambaşka bir üretkenlikle başladı. 53. dakikada İngiliz yıldız Bukayo Saka ile skora denge getiren başkent ekibi, ilk golden sadece 5 dakika sonra Gabriel Martinelli ile öne geçti. 69. dakikada Eddie Nketiah''ın farkı ikiye çıkaran golüyle rahatlayan Arsenal, maçı 3-1 kazanarak zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. 

LİVERPOOL YENİ BİR SAYFA AÇMAK İSTİYOR

Dünya Kupası arasına gidilmeden önce ligde üst üste kötü sonuçlar alan Liverpool, adeta yarışa havlu atmıştı. Şampiyonlar ligi grubunda da liderliği Napoli''ye kaptıran Klopp''un öğrencileri için dünya kupası arası işe yaramış gözüküyor. Dönüş karşılaşmasında Aston Villa deplasmanına çıkan başarılı kulüp, maça adeta golle başladı. Mısırlı yıldızı Mohamed Salah''ın 5. dakikada attığı golle öne geçen Liverpool vites düşürmeden rakip kaleyi yoklamaya devam etti ve 37. dakikada yıldız savunmacısı Virgil Van Dijk ile farkı ikiye çıkardı. 59. dakikada Aston Villa, İngiliz forveti Ollie Watkins ile aradaki farkı tek gole düşürerek umutlansa da maçta son sözü Stefan Bajcetic Maquieira''nın golü söyledi. Bu sonuçla sahadan 3-1 galip ayrılan Liverpool lider Arsenal ile arasındaki puan farkını 15''te tutmayı başardı.

PREMİER LİG''DE GECENİN SONUÇLARI

Southampton 1-3 Brighton & Hove Albion
Crystal Palace 0-3 Fulham
Everton 1-2 Wolverhampton
Leicester City 0-3 Newcastle United
Brentford 2-2 Tottenham
Arsenal 3-1 West Ham United
Aston Villa 1-3 Liverpool

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar