Parmak testiyle akciğer kanseri riskinizi öğrenin

Parmak testiyle akciğer kanseri riskinizi öğrenin
Uzmanlar evde yapılan parmak testinin akciğer kanseri belirtisini tespit edebilmenizi sağlayabileceğini belirtiyor. İşte parmaktaki akciğer kanseri belirtisi…

Genellikle akciğer kanseri semptomları, hücreler vücuda yayılana kadar ortaya çıkmaz. Bununla birlikte, potansiyel hastalar, hastalığın birkaç erken semptomunu tespit edebilirler. Yaygın semptomlardan bazıları nefes darlığı, hırıltılı solunum ve kan veya balgamla birlikte sürekli öksürüktür. Semptomların çoğu solunumla ilgili olsa da, parmaklarınızın ucunda ortaya çıkan akciğer kanserinin erken bir belirtisi vardır.

Tırnaklarınızı birbirine bastırdığınızda, elmas şeklinde küçük bir ışık penceresi görüyor musunuz?

Bu boşluğu göremiyorsanız, parmaklarınızın uçları şiştiğinde parmak çomaklaşmanız olabilir ve bu akciğer kanserinin bir işareti olabilir.

Bu durum, yumuşayan tırnağın tabanından başlayarak aşamalar halinde gerçekleşir. Daha sonra tırnak yatağının yanındaki cilt parlar ve ardından yandan bakıldığında tırnaklar normalden daha fazla kıvrılmaya başlar.

Son olarak, parmakların yumuşak dokularında sıvı birikmesi nedeniyle parmaklar büyüyebilir ve şişebilir. Tırnaklar arasında bu elmas şeklindeki boşluğun olmaması otomatik olarak akciğer kanseri olduğunuz anlamına gelmez, ancak bunun bir semptom olma olasılığı vardır. Bu nedenle, parmaklarınızda bu boşluğu göremiyorsanız bir doktora başvurabilirsiniz.

Bilinmesi gereken yaygın akciğer kanseri belirtileri şunlardır:

Üç hafta veya daha fazla süren kalıcı bir öksürük

Nefes darlığı

Hırıltı

Sık göğüs enfeksiyonları

Değişen veya kötüleşen bir öksürük

Göğüs ve/veya omuz ağrısı

Balgamınızda kan veya kan öksürmek

Açıklanamayan yorgunluk veya enerji eksikliği

Ses kısıklığı

Yüzde veya boyunda şişlik.

(Mynet)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar