Para kazanmak isteyen ev hanımlarına yeni tuzak! Sakın başvurmayın

Para kazanmak isteyen ev hanımlarına yeni tuzak! Sakın başvurmayın
İnternette sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan evde ek gelir iş ilanına başvuran bir kadın dolandırılmaktan son anda kurtuldu. İşte para kazanmak isteyen ev hanımlarına kurulan yeni tuzak ve detayları…

Türkiye’de çalışma hayatına adım atan kadınların sayısı her geçen yıl artarken ev hanımları da evlerinde yaptıkları bazı işlerle kendilerine ek gelir kapısı oluşturuyor, ailelerine ve kendilerine maddi destek sağlıyor.

Zamların birer birer sıralandığı, enflasyonun çoğaldığı, kiraların ikiye katlandığı günümüzde dolandırıcıların yeni hedefi evden çalışmak isteyen kadınlar oldu.

Sosyal medyada sahte bir iş hesabı oluşturan ve kadınların hayalleriyle oynayan bu dolandırıcıların kullandıkları yeni yöntemi ise bir kullanıcı deşifre etti.

whatsapp-dolandiriciligi-pxii-cover.jpg

1980 TL'LİK SİGORTA PARASI İSTEDİLER

Şikayetvar’da bir yazı paylaşan ev hanımı yaşadıklarını şöyle ifade ederek uyardı: Merhaba, EvdeEkGelirTürkiye paketleme işi için kendilerine Instagram üzerinden başvuruda bulundum. Kapora olarak 300 TL gönderdim. Bunun üzerine, yarın benimle iletişime geçip, anlaşmalı oldukları PTT Kargo ile gönderim yapacaklarını söylediler. Ancak, aradıklarında 1980 TL'lik sigorta parası daha ödemem gerektiğini belirttiler. Bu ödemeyi kabul etmediğimi, işlemi iptal etmelerini rica ettim; fakat beni mahkemeye vermekle ve tazminat davası açmakla tehdit ettiler. Ayrıca, tüm bilgilerimin ellerinde olduğunu ifade ettiler. Adıma yapılacak herhangi bir işlemde ıslak imzamın bulunmadığını ve hiçbir şekilde adıma yapılacak işlemlerin tarafımdan gerçekleştirilmediğini buradan da bildirmek isterim. Göndermiş olduğum kapora ile işlem yapılacağını düşünürken ek ücret talep edildiler. Adıma yapılacak herhangi bir işlemde mesuliyet kabul etmekte değilim.

para-lira-cncx-cover.jpg

ikayet.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar