Canlı yayında pıhtı attı yayın bir anda kesildi

Canlı yayında pıhtı attı yayın bir anda kesildi
İngiltere kanalının bir haber sunucusu, canlı yayın esnasında pıhtı attı, yayın bir anda kesildi.

İngiltere'nin ITV kanalında haber sunuculuğu yapan Rageh Omaar, canlı yayında aniden rahatsızlandı ve haberi okumakta zorlandı. Kanal yetkilileri, Omaar'ın hemen tedavi altına alındığını, yayının bir süre kesildiğini duyurdu.

ITV News'den bir sözcü, sebebi tam olarak açıklanmamış olsa da izleyicilerin hızla endişelerini dile getirmesi üzerine tüm "iyi dilekler" için minnettar olduklarını belirtti.

Ayrıca, "İzleyicilerin Rageh Omaar'ın sağlığı konusunda endişe duyduğunun farkındayız. Rageh Cuma günü Ten'de Haber sunumu yaparken rahatsızlandı ve şu anda tıbbi bakım görüyor. Herkese iyi dilekleri için teşekkür ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada ve İngiliz basınında yer alan iddialara göre, Omaar'ın canlı yayın sırasında muhtemel bir pıhtı atması sonucu felç geçirdiği belirtti. Ancak, bu durum henüz doğrulanmadı.

İzleyiciler, Omaar'ın yayını boyunca konuşma zorluğu çektiğini fark etti. Bir hemşirenin kanala telefon açarak Omaar'ı yayından alması gerektiği konusunda uyarı yapıldığı açıklandı. Spikerin bültenin bitmesine kadar zorla yayında tutulması ve ardından yoğun bakıma alınması, kanal yönetimini eleştirilerin odağı haline getirdi.

Canlı yayında pıhtı attı, yayın kesildi - Resim : 1

ITV+1, programın tekrarını yayından kaldırdı. "Yakında geri döneceğiz. Geçici olarak +1 hizmetimizi size sağlayamıyoruz. Kısa bir süre sonra devam edeceğiz." mesajını yayınladı.

Rageh Omaar'ın hafta sonu hayatıyla ilgili bir haberi okurken titrediği ve sözlerini söylemekte zorlandığı viral görüntüler, platformda Omaar'ın pıhtı sorunu yaşadığı ve felç geçirdiği iddialarıyla yoğun ilgi gördü.

RAGEH OMAAR KİMDİR

Somali kökenli İngiliz gazeteci Rageh Omaar, 2003'te Irak işgalinde ve Bağdat'ın düşüşünde BBC'nin yabancı muhabiri olarak tanındı. Bu süreçteki çalışmaları pek çok ödülle taçlandı. Örneğin Sudan'dan yaptığı haberlerle Peabody Ödülü ve BAFTA kazandı. Sonrasında Al Jazeera International'da ve ITV News'te çalıştı. Uluslararası ilişkiler editörlüğüne kadar yükseldi. Evli ve üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar