Otogarda bayram fırsatçılığı: 600 liralık bilet 1000 liraya çıktı!

Otogarda bayram fırsatçılığı: 600 liralık bilet 1000 liraya çıktı!
Kurban Bayramı tatili için yollara düşerek ya memleketlerine ya da tatil beldelerine gitmek isteyenler otobüs bileti almayı sona bıraktığı için zorlukla karşılaştı. İstanbul Otogarı'nda fiyatların fahiş oranda arttığı ortaya çıktı.

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde memleketlerinde ya da tatil bölgelerinde olmak isteyenler, İstanbul Otogarı’nda yoğunluk oluştururken bilet bulmak da gittikçe zorlaştı.

Otogardaki hareketlilik bugün de devam ederken, otobüs firmalarının ek seferleri de doldu. Bilet bulamayan vatandaşlar bilet fiyatlarının yüksekliğinden de şikayetçi oldu.

BİLET BULAMAYANLAR MAĞDUR OLDU

Gaziantep’te turizm firması temsilcisi olan Ali Kıran, İstanbul Otogarı’ndaki yoğunluk nedeniyle Gaziantep’ten geldiğini söyledi.

Gaziantep’ten 50 araç alarak İstanbul’a geldiğini anlatan Kıran, “Günlük 5 araç çıkarıyoruz. Piyasada otomobil bulunmuyor. Vatandaşlar Gaziantep ve Adana’ya gidemiyor. Birçok insan burada mağdur oldu.

1a.png

Burada 4-5 gün yatan emekçiler var. Memleketine gidecek, gidemiyor. Biz de bu meseleleri gidermek için Gaziantep’ten bomboş otomobil çıkartıp getiriyoruz. Düne kadar 800 liraya vatandaşı gönderiyorduk, bugün fiyatlar 1000 lira oldu.” diye konuştu.

600 LİRALIK BİLET 100 LİRA OLDU

Yolcu Beyhude Öztürkmen de memleketi Gaziantep’e bilet bulamadığını ve ek sefer fiyatlarının yüksek olmasından ötürü şikayetçi olduğunu söyledi.

Kardeşi ile otogarda kaldıklarını tabir eden Öztürkmen, “Normalde 2 gün evvel Gaziantep’e almamız gereken bir bilet 600 lira iken bugün 1000 lira deniyor. En düzgün firmaların sunduğu fiyat 600 lira. Ek sefer çıkaracaklar ve ek seferin bütün maliyetini almaya çalışıyorlar. Fırsatçılara imkan verilmemeli.” dedi.

2a.png

Batman yolcusu Ayhan Uçar da otogarda saatlerdir bilet bulmak için beklediğini belirterek “Çocuklarım beni bekliyor. Bu gece otogarda yattım. Hiç yer yok. Büyüklerimizden rica ediyorum. Firmalar farklı fiyatlar söylüyor.” sözlerini kullandı.

İnşaat çalışanı Enes Şahin de bayramda ailesinin yanına memleketi Ağrı’ya gideceğini anlatarak “Burada 4-5 ay çalışıp memleketimize gidiyoruz. Bir ay evvel biletimi aldım şu an bilet bulamıyorlar. Memlekete giderken de bayram trafiği yaşanıyor. Arkadaşlar Ağrı’ya, 24 saatlik yolu 28 saatte gitmişler. Ailemize de İstanbul’dan eşya, ikramlar götürüyoruz.” dedi.

Çocuklarıyla memleketi Mardin’e giden Zeynep Ural da bilet bulmak için günlerce uğraştıklarını söyledi.

(AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar