Özgür Demirtaş'tan 'Hani batacaktık' sorusuna 3 maddeli yanıt!

Özgür Demirtaş'tan 'Hani batacaktık' sorusuna 3 maddeli yanıt!
Türkiye'de sadece TÜİK'in dizginlediği enflasyon ve bir türlü düşüşü sağlanamayan döviz kuru vatandaşı bunaltırken "Hani ülke batacaktı?" yorumu yapan iktidar yandaşlarına Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan örnekli açıklama geldi.

Selahattin Demirel / Günboyu

Türkiye'de enflasyonun TÜİK'e göre düşmesine karşın bu düşüşün pazarda ve markette görülmemesi vatandaşı şaşkınlığa uğratırken seçim sonrası yaşanan yeni zam furyası da tedirginliği artırdı.

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 15 seviyesine çıkararak doların tekrar ateşlenmesine sebep olması da sıcaklığını korurken ekonomideki parametrelerin daha da olumsuz bir görüntüye bürünmesine karşın "çarkların dönmesi"nin sürmesi farklı yorumları da beraberinde getirdi.

"ÜLKELER BAKKAL DÜKKANI GİBİ BATMAZ AMA..."

Konuyla ilgili ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan bir açıklama geldi. Demirtaş, özellikle iktidara yakın kesimin "Hani ülke batacaktı?.." şeklindeki yorumlarına yanıt verdi.

Demirtaş, ülkelerin "bakkal dükkanı gibi" batmayacaklarını vurgulayarak kötü ekonomik gidişatta ülkede yaşayanların fakirleşmesi, orta sınıfın çökmesi ve alım gücünün düşmesinin batmaya eş değer olduğunu belirtti.

Demirtaş, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Hani ülke batacaktı diyorlar. Ülkeler Bakkal Dükkanı gibi BATMAZ! Ülkeler Züccaciye Dükkanı gibi kapısına “zararına satışlar” yazmaz!

Ama:

1) Halkları FAKİRLEŞİR.

2) Orta Direk ÇÖKER.

3) Alım Gücü DÜŞER…

Bunların olması ülkelerin batmasına eşdeğerdir."

zgt.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar