Erzincan İliç’te felaketi yaşayan 9 maden işçisinin ailesine büyük ayıp

Erzincan İliç’te felaketi yaşayan 9 maden işçisinin ailesine büyük ayıp
Erzincan İliç’te altın madeninde yaşanan felaketin ardından toprak altında kalan 9 işçinin ailesine yapılan büyük ayıp utandırdı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Maden Çalışanları Zorunlu Ferdi Kaza Sigortası Tarife ve Talimatı Tebliği’nde bir değişiklik yaptı.

Buna göre sakatlanma ve ölüm teminatı kişi başı 150 bin TL’den 1 milyon TL’ye, prim tutarı da 700 TL’den 4 bin 675 TL’ye yükseltildi.

Erzincan İliç'teki maden ocağının izin ve lisansı iptal edildi - Son Dakika Haberleri

19 Mart 2024’te yürürlüğe giren düzenlemeye göre maden kazasında yakınlarını kaybedenler ölen her bir işçi için 1 milyon TL tazminat alabilecek.

Sözcü’de yer alan habere göre, İliç’te toprak altında kalan 9 işçi tazminattaki bu güncellemeden yararlanamayacak.

Erzincan-İliç'te altın madeninde toprak kayması | Dokuz işçiden haber alınamıyor, gözaltı sayısı yediye yükseldi - Medyascope

Bu altın madeninde hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına 1 milyon TL yerine 150 bin TL tazminat ödeneceği öne sürüldü.

Erzincan İliç'teki maden faciasında yeni gelişme: 2 mühendis tutuklandı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold şirketine ait Çöpler Altın Madeni'nde 13 Şubat tarihinde saat 14.28'de büyük çapta bir toprak kayması yaşandı.

Resim

Olayda yaklaşık 10 milyon metreküp toprak 200 metrelik bir yamaçtan hızla aşağı doğru aktı. En az 9 işçi toprak altında kaldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kayan toprağın yaklaşık 800 metre hareket ettiğini ifade etti.

Devasa boyuttaki toprak yığınının, siyanür ve sülfürik asit ile yıkanmış malzemelerden oluştuğu belirtildi. İşçilerden kimseye ulaşılamazken 33 gün sonra toprak altında kalan bir araba bulundu.

5555.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar