Öğrenci olarak kaldığı yurda depremzede olarak döndü

Öğrenci olarak kaldığı yurda depremzede olarak döndü
Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde eğitim gören Bilgesu Mengüşoğlu, aile evinde depreme yakalanınca kaldığı yurda bu kez depremzede olarak yerleşti.

Üniversite öğrencisi olan Bilgesu Mengüşoğlu tatil için memleketi Malatya''ya gidince depreme yakalandı. Kaldığı öğrenci yurduna bu kez depremzede olarak geri döndü.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Bilgesu Mengüşoğlu, 11 ili yıkan depremde tatile gittiği memleketi Malatya''da yakalandı. 10 katlı apartmanın 7’nci katında oturan Bilgesu Mengüşoğlu, babası, annesi, kardeşleriyle depremin ardından dışarı çıktı. Apartmanın ağır hasar alması sebebiyle ailesi köydeki evlerine giderken, Bilgesu Mengüşoğlu kardeşini ve kuzeniniyle birlikte öğrenci olarak kaldığı Manisa''daki kız öğrenci yurduna bu sefer depremzede olarak yerleşti.

‘ÇOK ÜRKÜTÜCÜYDÜ’

DHA''ya deprem anında yaşadıklarını anlatan Bilgesu Mengüşoğlu, “Deprem anında ailem ile birlikte Malatya’daydım. Sarsıntı uzun bir süre devam etti. Evden ve kolonlardan sesler geliyordu. Bittiğinde hepimiz, aynı anda koridorda toplandık. Evdeki her şey dağılmıştı. İlk deprem yavaştı, ikincisi ise bir anda çok hızlı bir şekilde başladı. Çok ürkütücüydü” dedi.

‘ÖNCEDEN DAHA ÇOK EVİM GİBİ HİSSEDERDİM’

Yurdunda depremzede olarak kalmasının kendisine garip geldiğini söyleyen Mengüşoğlu, “Normalde arkadaşlarımla birlikte sıra bekliyordum. Bir şeyler yapıyorduk. Onlar eşyalarını alıp, gitti. Burada biraz garip hissediyorum. Önceden daha çok evim gibi hissederdim. Şu anda burada depremden kaçıp, gelen zor durumda, perişan halde insanlar var. Karışık duygular içindeyim. Özellikle Malatya’da depremden sonra evime gidip, eşyalarımı aldığımda, çocuklar soğuktan dolayı kötü görünüyordu, yüzleri gülmüyordu. Burada da öyleler. Bisiklet hediye etmişler, mutlu görünüyorlar ama evlerinden uzaktalar” diye konuştu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar