Akşener’den KYK çıkışı: 100 bin kapasiteli İstanbul finans merkezi depremdeler için açılsın!

Akşener’den KYK çıkışı: 100 bin kapasiteli İstanbul finans merkezi depremdeler için açılsın!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmelerine tepki gösterdi. Akşener “İstanbul Finans Merkezi'nin en az 100 bin kapasitesi var. Depremden zarar görüp tahliye edilmesi gereken vatandaşlarımız için açılabilir” dedi.

Deprem bölgesi Adana’da depremzedelerle bir araya gelen Meral Akşener, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Akşener, uzaktan eğitim kararı ve depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirilmelerine tepki gösterdi. Akşener “İstanbul Finans Merkezi''nin en az 100 bin kapasitesi var. Depremden zarar görüp tahliye edilmesi gereken vatandaşlarımız için açılabilir. Böylece öğrencilerimizin KYK yurtları serbest kalır” dedi.

Akşener’in açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

Ben 5 gün boyunca her gün depremden zarar gören bir ilimizi ziyaret ettim. Mümkün olduğunca vatandaşlarımızın sesini duyurmaya gayret ettik. Şimdi de Adana’dayız. Şuanda yapılması gerekenler var. Bu üniversitelerin kapatılması meselesinden bugün iki açıklama yapıldı. Birincisi nisan ayında bu kararın gözden geçirilmesi. Derhal bu karardan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. KYK yurtlarının ailelere verilmesi son derece yanlıştır. 99 depremini Kocaeli’de yaşamış biriyim ben. Aileleri KYK yurduna yerleştirmek yanlıştır. Bizim inançlarımıza aykırıdır. Bizim geleneklerimize aile yaşayış biçimimize aykırıdır. İstanbul Finans Merkezi''nin en az 100 bin kapasitesi var. Depremden zarar görüp tahliye edilmesi gereken vatandaşlarımız için açılabilir. Böylece öğrencilerimizin KYK yurtları serbest kalır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar