Netanyahu hasta yatağından İran'a tehditler savurdu!

Netanyahu hasta yatağından İran'a tehditler savurdu!
Geçtiğimiz günlerde fıtık ameliyatı geçiren 74 yaşındaki İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantısında, kim bize zarar verirse ya da zarar vermeyi planlıyorsa, biz de ona zarar vereceğiz." açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisi'nin verdiği bilgiye göre, Başbakan Netanyahu, güvenlik kabinesi toplantısının başlangıcında bir açıklama yaptı.

Netanyahu, İran'ın uzun yıllardır İsrail'e doğrudan veya vekilleri aracılığıyla karşı faaliyetler yürüttüğünü belirterek, "Bu sebeple İsrail, İran ve onun vekillerine karşı savunma ve saldırı yönünde hareket ediyor" ifadesini kullandı.

Başbakan, "Kim bize zarar verirse ya da zarar vermeyi planlıyorsa, biz de ona zarar vereceğiz." şeklinde "basit bir ilkeyle" hareket ettiklerini vurguladı.

x-879-2-41.webp

Tahran yönetiminin, İsrail'in 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına düzenlediği saldırıya misilleme açıklamalarıyla tansiyonun yükseldiği bir dönemde, İsrail bugün geniş katılımlı güvenlik kabinesi toplantısı gerçekleştirdi ve ardından "İran ile gerilim" gündemiyle savaş kabinesi oluşturulacağını duyurdu.

NE OLMUŞTU?

1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran büyükelçiliği yerleşkesinde hava saldırısı düzenlediği olayda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. Ayrıca saldırıda 6 Suriye vatandaşının da yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

bgbgg.jpg

İran, saldırıya hızla misilleme yapacağını duyurmuş ve olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. İsrail yönetimi ise Şam'daki İran konsolosluğuna yapılan saldırıyı resmi olarak üstlenmemişti.

İsrail ordusu, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına saldırısının ardından "hava savunmasını güçlendirmek" için yedek askerleri göreve çağıracağını ve tüm askerlerin ev izinlerinin iptal edildiğini duyurmuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar