Türkiye'de en çok aranan meslekler belli oldu

Türkiye'de en çok aranan meslekler belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye'de işverenlerin en fazla ihtiyaç duyduğu meslek gruplarını kamuoyuyla paylaştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iş gücü piyasasının taleplerini belirleyerek iş arayan vatandaşların istihdama katılımlarını kolaylaştırmak için adımlar attıklarını vurguladı.

İŞKUR tarafından hazırlanan Açık İş İstatistikleri Araştırması'nın 2024 yılı birinci çeyrek sonuç raporunu paylaşan Işıkhan, "Araştırma kapsamında 1 veya daha fazla çalışanı olan 17,181 işletme ile iletişime geçerek 330,325 açık iş tespit ettik." açıklamasını yaptı.

Bakan Işıkhan, Türkiye genelinde yapılan araştırmanın sonuçlarını içeren bir görsel paylaştı.

Araştırmaya göre, 19-29 Şubat tarihleri arasında en yüksek açık iş oranına sahip sektörler gayrimenkul faaliyetleri, imalat ve idari destek hizmetleri faaliyetleri olarak belirlendi.

Araştırmada, en yüksek açık iş oranının yüzde 5,2 ile "konfeksiyon işçisi" pozisyonunda olduğu tespit edildi.

İlk 10'da yer alan diğer meslekler arasında makineci (dikiş), lojistik elemanı, temizlik görevlisi, satış danışmanı/uzmanı yardımcısı, ayakkabı yapımcısı/ayakkabı imalatçısı, servis elemanı (garson) yardımcısı, inşaat işçisi, ahşap mobilya imalatçısı ve gazaltı kaynakçısı (mig-mag kaynakçısı) bulunmaktadır.

3.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar