Ne Naci Görür ne Şener Üşümezsoy Marmara depreminin büyüklüğünü bu kez Bakan Özhaseki açıkladı!

Ne Naci Görür ne Şener Üşümezsoy  Marmara depreminin büyüklüğünü bu kez Bakan Özhaseki açıkladı!
Uzmanların günlerdir uyarılar yaptığı Marmara depreminin büyüklüğünü bu kez Bakan Mehmet Özhaseki, açıkladı. İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür'ün canlı yayın konuğu olarak İstanbul'da kentsel dönüşüm ve Marmara depremiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özhaseki, uzmanların art arda yaptığı uyarılara dikkat çekerek Marmara depreminin beklenen büyüklüğünün 7,3 olduğunu ifade etti. Marmara için önceden tahmin edilen sürenin dolduğuna vurgu yapan Bakan, depremin etkisiyle ilgili bilgiler paylaştı.

4.jpg

İstanbul'da bulunan 6 milyon civarındaki konuttan 600 bininin riskli olduğunu belirten Özhaseki, bu binaların güçlendirilmesi gerektiğini ve bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümle ilgili yapılan yasal değişiklikleri açıklayan Bakan, emekli ve maddi durumu zayıf olanların evlerinin yenilenmesi için "Para ödeyemeyecek olanlar yapılsın otursun, tapuya şerh koyalım ne zaman ödenirse tapusunu alsın" şeklinde bir düzenleme yaptıklarını ifade etti.

Kentsel dönüşüm kampanyalarına da değinen Özhaseki, 1.5 milyon destek paketi kapsamında 750 bin lirasını hibe ettiklerini ve 100 bin lira tahliye desteği verdiklerini belirterek, başvuru sayısının 1 milyonu aştığını ve kampanyanın 3 yıl süreceğini duyurdu.

Not: Haber metni, özgünleştirilmiş ve bilgi eklenmiş bir önceki habere dayanmaktadır.

7.jpg

eww.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar