Dolandırıcılardan şeytanın aklına gelmeyecek yeni tuzak! Sakın bu mesaja cevap vermeyin

Dolandırıcılardan şeytanın aklına gelmeyecek yeni tuzak! Sakın bu mesaja cevap vermeyin
Numaralarına her gün bir yenisi ekleyen dolandırıcıların son buldukları yöntem pes dedirtti. Bu mesajı sakın cevaplamayın!

Yapay zekanın özelliklerini keşfeden dolandırıcılar kendilerine yeni bir yöntem buldu. Son günlerde dolandırılan kişi sayısının arttığı bu yöntemin detayları hayrete düşürdü. İşte gördüğünüz an açmamanız gereken o mesajlar…

dolandiricilarin-yeni-yontemi-kardesime-es-ariyorum-tuzagi-1418-dhaphoto1.jpg

Dolandırıcılar, sanal telefon numaraları veya sahte e-posta adresleri kullanarak insanlara arkadaşlık teklifleri gönderiyor ve ardından para talep ediyorlar.

Ağabey veya kız kardeş aradıklarını iddia ederek mağdurun güvenini kazanıyor. Görüşmeler sonucunda, mağdurun fotoğraflarını ele geçirip yapay zeka kullanarak değiştirerek şantaj yapıyor.

dolandiricilarin-yeni-yontemi-kardesime-es-ariyorum-tuzagi-1418-dhaphoto6.jpg

Uzmanlar, çöpçatan siteleri ve benzer platformlardan gelen bu tür mesajlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.

Bu tür dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşan kişilerin iletişimi kesmesi, mesaj atan numarayı engellemesi ve adli makamlara başvurması öneriliyor.

dolandiricilarin-yeni-yontemi-kardesime-es-ariyorum-tuzagi-1418-dhaphoto5.jpg

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Doç. Dr. Ali Murat Kırık, son dönemlerde bu tür mesajlarla başlayan dolandırıcılık olaylarının arttığını vurgulayarak erkeklerin evlilik vaadiyle dolandırıldığını, kadınlar için de benzer durumların geçerli olduğunu ifade etti.

Çöpçatan siteleri ve arkadaşlık grupları üzerinden gerçekleştirilen bu tür dolandırıcılıklara dikkat çeken Kırık, kişilerin ismini değiştirip sahte yazışmalar oluşturulabileceğini belirtti. Yapay zeka kullanımının artmasıyla sahte görsellerin tespit edilmesinin zorlaştığını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar