Türkiye’nin kabusu geri dönüyor! Tarih verildi

Türkiye’nin kabusu geri dönüyor! Tarih verildi

Afrika üzerinden gelen çöl tozu Türkiye’ye doğru yola çıktı. Bu illerde araba yıkatmayı, cam temizlemeyi erteleyin.

Daha önce Suriye sınırından Türkiye’ye giriş yapan çöl tozu şimdi de Afrika üzerinden yönünü değiştirdi. Tunus’u geçen çöl tozunun önce Balkanlar’a ardından Türkiye’ye gelerek etkisini göstereceği belirtildi.

Hava Forum hesabından yapılan paylaşımda şöyle uyarı yapıldı:

Afrika'dan havalanan tozlar şu sıralar Tunus'u geçti. Bu tozlar Akdeniz'de yolculuk yapıp Balkanlar'a uğrayacak. Sonrasında da Balkanlar üzerinden de ülkemize giriş yapacak... Araba yıkama ve cam silmeleri erteleyelim lütfen!

ekran-goruntusu-2024-05-15-120436.png

Meteorolojist Barış Demiralay ise Kuzey Afrika’dan Türkiye’ye doğru ilerleyen yeni bir çöl tozu taşınımının Muğla bölgesinde ciddi boyutlara ulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye'ye "çöl tozu" geliyor - Son Dakika Haberleri

PERŞEMBE GÜNÜNE DİKKAT!

Perşembe günü düşük konsantrasyonlarla batıdan giriş yapacak olan çöl tozunun, Cuma ve Cumartesi günleri Muğla bölgesinde metreküpte 350 mikrograma kadar çıkması bekleniyor.

Demiralay, “Bölgemize Kuzey Afrika üzerinden yeni bir toz taşınımı bekliyoruz. Türkiye’ye batıdan Perşembe günü düşük konsantrasyonlarda giriş yapacak olan çöl tozu taşınımı, Cuma ve Cumartesi günleri Muğla bölgesinde metreküpte 350 mikrograma kadar çıkabilir” dedi.

Çöl tozu uyarısı: 1 hafta etkili olacak! - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber