Naci Görür Murat Kurum'un teklifini canlı yayında açıkladı

Naci Görür Murat Kurum'un teklifini canlı yayında açıkladı
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Naci Görür, AKP'nin İBB Adayı Murat Kurum'dan 'danışmanlık' teklifi aldığını ve kabul ettiğini açıkladı.

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz gün Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Murat Kurum ile bir araya gelmişti.

Görür'ün bir süredir gündeme getirdiği "Deprem Dirençli Kentler" kampanyasına destek verdiğini duyuran Kurum, çoğu siyasetçiden de destek almıştı.

Kurum, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen görüşmenin ardından FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında Görür'ün danışmanlık teklifini kabul ettiğini açıkladı.

Görür ise canlı yayında, "Murat Kurum bana danışmanlık teklif etti. Bizim için deprem konusu beka meselesi. Deprem konusunda Marmara Bölgesi'nde gerekenleri yapmazsak Türkiye'nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı tehlikeye girer" ifadelerini kullandı.

KANAL İSTANBU PROJESİ UNUTULDU MU?

6 Şubat depremlerinde yıkılan birçok binanın İmar Barışı uygulamasından faydalandığı ortaya çıkınca yoğun tepkilere maruz kalan İBB adayı Kurum'un danışmanlık teklifini olumlu karşılayan Görür’ün bu hareketi kafalarda soru işareti bıraktı.

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Kurum ayrıca, 'Kanal İstanbul' projesinin yılmaz savunucuları arasında geliyor.

Kurum bu projeyi her seferinde desteklediğini belirtirken, Naci Görür ise geçmişte bu proje için "Kanal İstanbul deprem açısından yapılmaması gereken bir proje" demişti.

Görür ayrıca, proje için şunları aktarmıştı:

"Projenin yapılacağı güzergah deprem açısından iyi nitelikli değil. Düşünülen projenin Marmara'ya açıldığı bölgede çok sayıda aktif fay var. Aktif fayların ana deprem beklediğimiz fay noktasına bağlı olduğunu biliyoruz. Beklediğimiz deprem gerçekleştiği takdirde burada yapılması düşünülen Kanal İstanbul’un deniz ağzında da ciddi bir yıkıma sebep olabilecektir. Ayrıca, burada büyük ölçüde heyelan ve toprak kaymasına neden olacaktır. Küçükçekmece lagünü çok sayıda derenin birleştiği yer. Bu yüzden bölge de kalın alüvyon çökeli içerir. Buralarda alüvyon çökelinin tamamını kaldırmak mümkün değildir. Onları kaldırmadığınız sürece orada herhangi bir dengeli yapı yapmanız da mümkün değildir."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar