CHP'li isim iyi denilen enflasyonun gerçek yüzünü çarpıcı örneklerle gösterdi

CHP'li isim iyi denilen enflasyonun gerçek yüzünü çarpıcı örneklerle gösterdi
CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Ülke ekonomisinin ne kadar kötü durumda olduğunu göstermek adına yaklaşık 6 aydır savaş halinde olan Ukrayna ve Rusya ekonomilerinden örnek veren Öztrak acı gerçeği gözler önüne serdi.

CHP'Lİ İSİM İYİ DENİLEN ENFLASYONUN GERÇEK YÜZÜNÜ ÇARPICI ÖRNEKLERLE GÖSTERDİ

Rusya''nın Ukrayna''yı işgal etmek üzere başlattığı saldırılarda 6 ay geride bırakılmaya hazırlanırken bu süre zarfında Rusya pek çok dünya ülkesinin yaptırımıyla karşı karşıya kaldı. Ukrayna da fazla büyük olmayan ekonomisinin belli başlı gelir kaynaklarını Rusya''nın engellemesi yüzünden kullanamaz hale düşünce iki ülke de zor zamanlardan geçmeye başladı.

CHP''li Öztark da hükümetin sürekli olarak başka ülkelerin kötü durumdaki ekonomilerinden örnek veren hükümete dikkat çekici bir göndermede bulundu. Savaş halindeki iki ülkenin enflasyon oranlarını açıklayan Öztrak,  "Artık milletimiz kral değil kural istiyorum diye haykırmaktadır. Herkese yetecek ekmeğin bir avuç yandaş ve saray beslemesi tarafından gasp edildiğine şahit olmuştur" dedi.

CHP Sözcüsü Faik Özrak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizden daha kötü durumda olan iki ülke vardır; Venezuela ve Tunus. Ülkemizi yüzde 145 üretici enflasyonuyla dünya liginde şampiyon yapmıştır. Ardından Saray''ın kibirlisi çıkıp enflasyon benim yanlış politikalarımdan değil, dünyadan kaynaklanıyor diyebilmiştir. İşgal altındaki Ukrayna''da enflasyon yüzde 22, işgal eden ve ambargolara maruz kalan Rusya''da yüzde 15. Türkiye''de tüketici enflasyonu yüzde 80.

Ucuzcu marketlerde bile enflasyon yüzde 110, ama TÜİK marketlerinde yüzde 80.

Avrupa''da insanlar sokağa dökülüyormuş bizde böyle bir şey yokmuş. Milli şairimiz Akif''in dediği gibi "Yumuşak başlı isem kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki fakat çekmeye gelmez boynum" Yurttaşlarımızın vakarını yanlış anlayanlar, sandıktan milletten yiyeceği ağır tokada şimdiden hazırlansınlar.

Bu hükümetin tercihlerinde millet yoktur, varsa yoksa faiz lobileri vardır. Allah''tan CHP Genel Başkanı''mız var. Genel Başkanımız söylüyor, Saray''dakiler apar topar yapıyor. Gece yarısı yandaş gazetelerde manşetler değiştiriliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar