Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’ndan hem AVM çalışanlarını hem de küçük esnafı sevindirecek çıkış

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu’ndan hem AVM çalışanlarını hem de küçük esnafı sevindirecek çıkış
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sözcü TV’de Simge Fıstıkoğlu, Deniz Zeyrek ve Saygı Öztürk’ün canlı yayında sorularını yanıtladı.

GÖKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Haftanın 7 günü açık olan AVM’ler için haftada 1 gün tatil zorunluluğu getirmek lazım diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa’dan da örnekler verdi.

Kılıçdaroğlu bu uygulamanın küçük esnafı da koruyacağını savundu.

İşte Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından ilgili kısım:

“AVM’LER İÇİN 1 GÜN TATİL ZORUNLULUĞU”

"Zincir mağazalar değil AVM''ler için de haftada 1 gün tatil zorunluluğu getirmek lazım. Bu Fransa''da da diğer ülkelerde de var. 1 gün kapalı kalırlar, o gün insanlar tatil yapar, esnaftan alışveriş yaparlar, bu batılı ülkelerde uygulanan kural. Esnafın özel olarak korunması lazım. Deprem bölgesinde de esnafın hızlıca dükkanını açması konusu üzerinde durdum. Esnafın sosyal güvenliği 9 bin üzerinden, diğerleri daha düşük günden hesaplanıyor. Esnaf dükkanında, işçi işinden olabiliyor. Dolayısıyla sürekli çalışma şansı yok. Emekli olmak için belli bir yaşı doldurmak zorunda. Bağkurlu düşük aylık alıyor, bu büyük haksızlık benzer haksızlığı işçiler için görmek mümkün. Milli gelir artışından pay vermemekle ilgili bir yasal düzenleme yaptılar. Emeklilik sisteminin tümüyle yeniden ele alınıp değerlendirilmesi gerekiyor..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar