Meteoroloji tarih verdi! Lapa lapa kar geliyor

Meteoroloji tarih verdi! Lapa lapa kar geliyor
Aralık ayının da gelmesiyle soğuk hava dalgası tüm yurdu etkisi altına aldı.  Meteoroloji içerisinde İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 28 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınlarken; yurt genelinde kar ve sağanak yağışın etkin olacağının da altını çizdi.

METEOROLOJİ TARİH VERDİ! LAPA LAPA KAR GELİYOR

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala, kış kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Özellikle bu hafta Türkiye’yi etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgası, kışı ve soğuğu iliklerinizde hissetmenize neden olacak. Peki İstanbul için ilk kar yağışı ne zaman? İşte hava durumuna dair merak edilenler….

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava durumu tahmin raporunu yayınladı.

Kuvvetli yağış uyarısı: Kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de kalan Edirne, Çanakkale, Denizli ve Manisa’da yer yer kuvvetli, sel ve taşkınlara neden olabilecek sağanak yağış beklentisi mevcut. Benzeri olumsuz durumlara karşı tedbirli olmanızda fayda var.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz ve Anadolu’nun güneybatısında ve Orta Karadeniz’de güneyden gelen kuvvetli fırtına uyarısı verildi. Fırtınada rüzgarın şiddeti yer yer 50-90 km/sa kadar yükselebilir. Bu duruma bağlı oluşabilecek; soba, doğalgaz zehirlenmeleri, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi aksaklıklara karşı hazırlıklı olun.

BULUTLAR İSTANBUL’U KAPLADI

İstanbul’un üzerinin kara bulutlar ile kaplandığını duyuran Meteoroloji, yağış hava durumu radarına yansıdığını da belirtti.

Aynı zamanda bu yıl Avrupa’da kışın çok agresif ve sert geçeceği, bunun da ülkemize de yansıyacağı verilen bilgiler arasında.

Şimdilik ise İstanbul’da lodos etkili olmaya başladı bile. Sahil kıyılarında lodos ve fırtınaya bağlı yosunlar kıyılara vurdu. Özellikle Avrupa yakasında kendisini daha fazla hissettiren lodos yüksek dalgalara neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar