Meteoroloji açıkladı, AFAD uyardı! Milyonlarca İstanbullu için korkutan mesaj

Meteoroloji açıkladı, AFAD uyardı! Milyonlarca İstanbullu için korkutan mesaj
AFAD, olumsuz hava koşullarına karşı İstanbullulara uyarı mesajı yolladı.

AFAD UYARDI! MİLYONLARCA İSTANBULLU İÇİN KORKUTAN MESAJ!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan milyonlarca vatandaşa uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü(MGM) İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi''nce yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre, yarından itibaren Marmara Bölgesi’nin; batı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği kaydedildi. Yağışların; pazar günü Marmara’nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ’ın Hayrabolu ve Malkara) yerel kuvvetli sağanak olarak etkili olmasının beklendiği belirtildi. Rüzgarın, yarın gece saatlerinden sonra ve pazar günü bölgede (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney ve güneybatı (lodos) yönlerden fırtına olarak eseceğinin tahmin edildiği kaydedildi.
Yetkililer, olası sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli ve duyarlı olunması konusunda uyardı.

AFAD, İstanbul’da beklenen sağanak yağış ve fırtınayla ilgili uyarı yaptı. AFAD, İstanbulluların cep telefonlarına attığı mesajda, “Meteoroloji’ye göre, İstanbul’da bugün ve yarın fırtına beklenmektedir. Ağaç devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmesine karşı dikkatli olun” dedi.
 

KUVVETLİ FIRTINA UYARISI!

İstanbul Valiliği, kentte bu akşam başlayarak yarın etkisini artırması beklenen kuvvetli fırtına nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''''Meteoroloji''ye göre; rüzgarın bugün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak yarın bölge genelinde kuvvetli fırtına, İstanbul''un Avrupa Yakası''nda ise hamleli olarak tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Dikkatli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar