Mehmet Sevigen kimdir? Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Mehmet Sevigen mi olacak?

Mehmet Sevigen kimdir? Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Mehmet Sevigen mi olacak?
Yerel seçimlerin yaklaşması ile birlikte partiler belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı açıklamada partisinin İstanbul Belediye Başkanı adayı olabilecek isimlerden birinin Mehmet Sevigen olduğunu açıkladı. Peki Mehmet Sevigen kimdir? Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Mehmet Sevigen mi olacak?

Mehmet Sevigen kimdir?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce yaptığı basın toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifak kurmayacaklarını ve İstanbul'dan aday çıkaracaklarını açıkladı. Aday olma ihtimali olan 3 kişinin yer aldığını ve bunlardan birinin Mehmet Sevigen olduğunu belirtti. Peki Mehmet Sevigen kimdir? Memleket Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Mehmet Sevigen mi olacak?

MEHMET SEVİGEN KİMDİR?

Mehmet Sevigen, Malatya'nın Arapkir ilçesinde 4 Temmuz 1954 yılında doğdu. Mevlüt ve Fatma çiftinin oğlu olan Sevigen, Vefa Lisesi'ni tamamladıktan sonra hem amatör hem de profesyonel düzeyde futbol oynamış bir iş adamıdır.

Siyasi kariyerine 19, 20 ve 22. Dönem İstanbul Milletvekili olarak adım atan Mehmet Sevigen, aynı zamanda 52. Hükümet'te Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. 22. Dönem'de Küba Dostluk Grubu Üyesi ve 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu'na üye olmuştur.

Mehmet Sevigen, sadece siyasi kimliği ile değil, aynı zamanda futbolculuk kariyeri ve iş dünyasındaki başarılarıyla da bilinir. Evli olan Sevigen, 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar