Akaryakıt devi istasyonlarını satışa çıkardı! İstediği fiyat belli oldu

Akaryakıt devi istasyonlarını satışa çıkardı! İstediği fiyat belli oldu
Akaryakıt devi istasyonlarını bir bir satmaya başladı. İstediği fiyat belli oldu. İşte detaylar...

Jet, Almanya'da 815 ve Avusturya'da 154 istasyonu olan benzin istasyonu işletmecisi, bu ağın satışından üç milyar ABD doları gelir bekliyor.

Akaryakıt devi istasyonlarını satıyor. İstediği fiyat belli oldu 3

Dev şirketlerin ardı ardına iflas ettiği bir dönemde, akaryakıt istasyonu işletmecisi Jet, Almanya ve Avusturya'daki tüm benzin istasyonu ağını satmak için temaslarını hızlandırdı. Böylece, ana şirket Phillips 66'nın üç aylık raporuna yansıdı.

ABD'li şirket, Jet markalı benzin istasyonlarını da içeren Almanya ve Avusturya'daki perakende dağıtımının satışı için süreci başlattı. Bu da rapora yansıyan bir gelişme oldu.

Akaryakıt devi istasyonlarını satıyor. İstediği fiyat belli oldu 4

Phillips 66'nın üç aylık raporuna göre, bu adımın arkasında "Uzun vadeli stratejimizi uyumlu hale getirmek ve kârlılığı artırmak" hedefi yatıyor.

Geçen yılın sonunda, hedge fonu Elliott Investment Management, Phillips 66'nın bir milyar ABD doları (934,45 milyon Euro) değerinde hissesini satın almış ve şirketin işletme maliyetlerini azaltma ve rafineri işine yeniden odaklanma çağrısında bulunmuştu. Ancak "The Pioneer" kaynağına göre, satış için henüz belirlenmiş bir takvim yoktur.

Akaryakıt devi istasyonlarını satıyor. İstediği fiyat belli oldu 6

Enerji Bilgi Servisi'ne göre Jet, Almanya'da 815 ve Avusturya'da 154 benzin istasyonu işletiyor.

Sektör uzmanlarına göre planlanan satış, yaklaşık üç milyar ABD doları (97,5 milyar TL) değerindeyken, Almanya'da büyük arazili bir akaryakıt istasyonunun değeri genellikle 1 milyon Euro civarındadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar