Lütfü Savaş’ın Özgür Özel’i ikna ettiği son anket ortaya çıktı

Lütfü Savaş’ın Özgür Özel’i ikna ettiği son anket ortaya çıktı
Adaylığı eleştirilere neden olan Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş'ın son koz olarak elinde tuttuğu anketle CHP lideri Özgür Özel'i ikna ettiği ortaya çıktı.

Gülsüm Alpkıray / GÜNBOYU / ÖZEL HABER

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Hatay adaylığı krizi gündemdeki yerini koruyor. 6 Şubat depreminin en büyük yıkım alan yerlerin başında gelen Hatay'da, mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesi hem parti içinde hem de seçmenler arasında büyük tepkilere neden olmuştu.

2009’dan beri önce AKP, ardından CHP’den belediye başkanı seçilen Lütfü Savaş’ın döneminde yapılan binalar da yıkılmış, Savaş bu sebeple eleştirilmişti.

“ADAY DEĞİŞEBİLİR” DENMİŞTİ

Savaş’a yönelik tartışmalar devam ederken, daha önceki açıklamasında adayları yapay zekayla belirlediklerini söyleyen CHP lideri Özgür Özel, Hatay adayının değişme ihtimalini gündeme getirmişti.

Özel’in açıklamasının ardından Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) defalarca toplansa da, Savaş'ın adaylığının devam edeceği kararı alındı.

TANITIMDA YER ALMAMIŞTI

Büyükşehir belediye başkan adaylarının tanıtıldığı reklam filminde dahi yer almayan Lütfü Savaş, Ankara'da yapılan aday tanıtım toplantısına da katılmadı. Bu durum, parti içindeki Savaş krizinin devam ettiğinin en önemli örneğiydi.

Partilerin adaylarını Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) bildirmesine son 1 gün kala, CHP lideri Özgür Özel, bir canlı yayına katılarak Hatay kriziyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, "Cumartesi günü gece anket yaptık. Birazdan Lütfü Savaş'la da konuşacağım, elimizdeki anketi Lütfü Bey'le de paylaşacağım. Anket, Lütfü Bey'in onayıyla birlikte bir alternatif geliştirdiğimiz durumda seçimi alabileceğimizi gösteriyor. Bu şekilde davranmazsak, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya gireceğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

ÖZEL İLE SAVAŞ DÜN GÖRÜŞTÜ

Krize çözüm arayışları sürerken, Özgür Özel ve Lütfü Savaş dün akşam saatlerinde CHP genel merkezinde kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin CHP'den yapılan yazılı açıklamada, Savaş'ın adaylığının devam edilmesine karar verildi. Açıklamada, adaylık kararının Hatay il ve ilçe örgütleri ve ilçe belediye başkan adaylarıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda alındığı belirtildi.

SAVAŞ, ÖZEL’E ANKET SONUÇLARINI SUNDU

Her açıklamasında anketleri işaret eden CHP lideri Özgür Özel ile bir araya gelen Lütfü Savaş’ın görüşmeye AREA Araştırma’ya 10-17 Şubat'ta 7.000 kişi ile yaptırdığı anketi götürdüğü iddia edildi.

Özel’in Savaş’ın kendisine sunduğu anket sonrası adaylık konusuna ikna olduğu öğrenildi.

ggw4z6zw8aam1r.jpeg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar