Konyaspor 'hükümet istifa' tezahüratları sonrası açıklama yayınladı

Konyaspor 'hükümet istifa' tezahüratları sonrası açıklama yayınladı
Son maçında Fenerbahçe deplasmanına konuk olan Konyaspor, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'ndaki mücadeleden 4-0'lık mağlubiyetle ayrılırken, karşılaşmaya tribünlerin "hükümet istifa" tezahüratları damga vurmuştu. Söz konusu tezahüratların ardından Konyaspor'dan resmi açıklama geldi.

Konyaspor Kulübü, yeşil-beyazlı camianın ve taraftarların devletin yanında olduğunu bildiren bir bildiri yayınlandı. 

İlk olarak Fenerbahçe, daha sonra ise Beşiktaş tribünlerinden yükselen "Hükümet istifa" sesleri, herhangi bir hakaret içermemesine karşın, demokratik haklarını kullanan taraftarlara gösterilen tepki devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremde sorumluluklarını yerine getiremediği iddiaları ile eleştirilen ve tribünlerde yer alan taraftarlar tarafından istifaya davet edilen hükümete yönelik sözleri, "Deprem şehitlerine hakaret" olarak yorumladı. 

Bahçeli''nin açıklamalarından sonra bir paylaşım da Konyaspor''dan geldi. Tribünlerde Türkiye Cumhuriyeti aleyhine hiçbir şey söylenmemesine ve yalnızca hükümet eleştirilmesine karşın, Konyaspor tarafından yapılan açıklamada söz konusu protestolar için "Devlete gösterilen tepki" ifadeleri kullanıldı. 

İşte Konyaspor''un "Hükümet istifa" tezahüratları hakkında yayınladığı bildiri...

"Selçuklu Dar-ül Mülkü Konya, büyük Konyaspor camiası ve taraftarı dün, bugün ve yarın daima devletimizin yanındadır. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde depremzede kardeşlerimizin yaralarını saran devletimizin ve milletimizin acısını acısı bilen 85 milyon büyük Türkiye ailesinin tarafındayız. Yas gününde yas tutmak yerine, çirkin bir siyasete payanda olanları en şiddetli şekilde kınadığımızı tarih ve millet huzurunda beyan ederiz."

BİNLERCE TEPKİ MESAJI PAYLAŞILDI

Konyaspor''un açıklamasının yayınladığı resmi hesabın altına binlerce tepki paylaşımı yapılırken, kullanıcılar hükümet ve devlet arasındaki farkı gözler önüne serdi. Türkiye Cumhuriyeti''ne yönelik hiçbir eleştirinin yapılmadığını belirten taraftarlar, AKP hükümetini, iktidara yönelik her eleştiriyi "Devlet eleştirisi" olarak gösterip, kriminalize ettiğini iddia etti. 

Söz konusu tezahüratların Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden yapıldığını belirten taraftarlar, Konyaspor''u ilgilendiren bir konu olmadığını hatırlatarak, kulübü "kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar" sözleriyle eleştirdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar