Hükümet istifa sloganlarına bir tepki de ondan geldi: Soylu, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarını tehdit etti

Hükümet istifa sloganlarına bir tepki de ondan geldi: Soylu, Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarını tehdit etti
Türkiye'yi sarsan deprem felaketi sonrasında yeterince hızlı müdahale edemediği gerekçesiyle tepkilerin hedefi olan iktidara stadyumlardan tepki yağmaya devam ediyor. Son olarak Beşiktaş - Alanyaspor karşılaşmasında yükselen ''Hükümet istifa'' sloganları sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tribünlerdeki çağrılara yanıt vererek, ''Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz, hodri meydan'' dedi.

6 Şubat günü yaşanan deprem sonrası hükümetin geciktiğini ve yetersiz kaldığını düşünen vatandaşlar, Süper Lig''de oynanan müsabakalarda AKP hükümetini istifaya çağırmaya devam ediyor.

İlk olarak Fenerbahçe ile Konyaspor arasındaki müsabakada duyulan tezahüratın bu kez de Beşiktaş''ın Alanyaspor''u ağırladığı karşılaşmada yankılanması üzerine hükümet kanadından sert açıklamalar geldi.

Konu hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşiktaş tribünlerinden de yükselen, "Hükûmet istifa" sloganına, “Deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz. Hodri meydan" diyerek tepki gösterdi. Soylu, "Dertleri başka olanlar, siyaset yapmak isteyen varsa önümüzdeki günlerde seçim var. Herkes meydana çıksın siyasetini yapsın" dedi.

Hatay''da Afet Koordinasyon Merkezi''nde gece yarısı açıklama yapan Soylu, Süper Lig''de oynanan Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarında tribünlerde, "istifa" sloganı atılmasına tepki göstererek, "Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler devletin ortaya koyduğu çabaya kulak versinler" diye konuştu.

SİYASET İÇİN MEYDAN ÇAĞRISI YAPTI

Soylu, “Dertleri başka olanlar, siyaset yapmak isteyen varsa önümüzdeki günlerde seçim var. Herkes meydana çıksın siyasetini yapsın. Ama spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler biraz devletin, milletin, sivil toplum kuruluşlarının ortaya koyduğu çabaya kulaklarını versinler. Burada insanlar yaşıyorlar ve burada yeni bir hayatı oluşturmak için çaba sarf ediyorlar. Millet seçimde kararını verecektir" ifadesini kullandı.

''''KALKANLARIMIZI KALDIRMAYACAĞIMIZI ZANNETMESİNLER''''

"Bir karmaşa çıkarmaya çalışanlar olabilir" diyen Soylu, şöyle devam etti:

“Deprem meselesine gömüldüğümüzü zannedenler, güvenlik meselesinde kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Burada insani bir mesele yürütüyoruz, 3-5 tane bu meselenin koordinasyonu ve mühendisliğine soyunan adamları da Türkiye’nin geleceğini karartma hakkı verilmez. Ama bizim mesaimizi bölmesinler. Bölerlerse bu milletin karşı kaldığı süreçte bu millete haksızlık ederler. Ama mesaimizi bölmek isterlerse rahat böleriz. Hodri meydan.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar