Konut kredilerinde yeni dönem nasıl olacak? Bakan Şimşek sıkılaşma mesajı vermişti! 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?

Konut kredilerinde yeni dönem nasıl olacak? Bakan Şimşek sıkılaşma mesajı vermişti! 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek?
Konut kredileri ile ilgili Bakan Şimşek'in "sıkılaşma mesajı" sonrası konut piyasaları yakından takip ediliyor. 1.20 faizli konut kredisi gündemde yerini alırken, sektör temsilcileri konut kredilerinde kredi kullanımının düşük olduğunu belirtti.

Konut kredilerinde yeni dönem vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut kredileri için sıkılaşma mesajı vermişti. Önceki günlerde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci evini alacaklar için konut kredilerini sınırlandırmıştı. Bu sayede ev satın almanın artık yatırım aracı olmanın haricinde tutulabileceği ifade edilmiş ve ilk evini alacak olan vatandaşlar için bu bir fırsat haline gelmiş olacaktı.

KONUT KREDİSİ KULLANIMINDA DÜŞÜŞ MÜ YAŞANDI?

1.20 konut kredisi gündemde yerini alırken, sektör temsilcileri konut kredilerinde kredi kullanımının düşük olduğunu ifade etti. Uzman isimler ve sektör temsilcileri kredi kullanımında meydana gelen düşüşün faizlerin artmasıyla birlikte ortaya çıktığını ve BDDK düzenlemesi ile pekişme yaşandığını belirtti. Bu sebeple konu hakkında yapılan son açıklamanın piyasa etkisinin daha sınırlı kalması da beklentilerden biri oldu.

Konut kredisinde özel bankalar ve kamu bankaları arasındaki faiz makasının daraldığı ifade edilirken, kamu bankaları da konut kredi faizi konusunda avantajlı olma pozisyonunda farklılıklar yaşıyor.

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması beklenen 1.20 düşük faizli konut kredisinin verileceği tarih vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Söz konusu kredi ile ilgili gerekli çalışmaların tamamlanmasının sonrasında kredi konusunun 2023 Ekim ayında Meclis'te görüşüleceği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar