Kimse bunu beklemiyordu! TOKİ çekilişleri iptal mi edilecek? Resmen açıklandı

Kimse bunu beklemiyordu! TOKİ çekilişleri iptal mi edilecek? Resmen açıklandı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde yapılacak TOKİ konutları çekilişleri iptal edilirken, sosyal medyadaki kullanıcılardan herkesi şaşırtan bir talep geldi...

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 şehirde binlerce can kaybına yol açan depremin ardından Türkiye''de hayat durma noktasına geldi. Yapılacak bütün etkinlikler iptal edilirken, bir resmi açıklama da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı''ndan (TOKİ) geldi.

TOKİ''den yapılan açıklamada: "250 Bin Sosyal Konut Kampanyası Kapsamında Hak Sahibi Belirleme Kura Töreni Yaşanan Doğal Afet Sebebiyle İleri Tarihe Ertelenmiştir. Kura Tarihi ve Saati İdaremizce Belirlenerek Web Sayfasında Yayınlanacaktır." ifadeleri kullanıldı. 

İzmir, Afyonkarahisar, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ''da yapılacak kura çekilişlerinin deprem nedeniyle ertelendiği aktarılırken çekilişlerin yapılacağı tarihe ilişkin ise henüz bir bilgiye yer verilmedi

VATANDAŞLARDAN "TOKİ KONUTLARI İPTAL EDİLSİN" ÇAĞRISI

Depremin ardından, binlerce bina tamamen yıkılarak enkaza dönüşürken, ayakta kalan binlerce bina ise kullanılamayacak şekilde hasar aldı. Sosyal medyadan yetkililere çağrı yapan vatandaşlar ise Türkiye''nin depremden etkilenmeyecek şehirlerinde yapılacak TOKİ konutlarının iptal edilerek, bütün konutların deprem bölgesindeki vatandaşlar için yapılması çağrısında bulundu.

Henüz yetkililerden bir açıklama gelmiş olmasa da, 2023 yılı içerisinde yapılması planlanan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinin kapsamının değiştirilerek, yalnızca depremzedelerin yararlanacağı şekilde inşa edilmesi bekleniyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar