Brezilya'daki selde nehir üzerindeki köprü çöktü

Brezilya'daki selde nehir üzerindeki köprü çöktü
Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde yaşanan şiddetli selde, bir nehrin üzerinden geçen köprü yıkıldı.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketi, bölgede büyük yıkıma neden oldu. Rio Grande do Sul Sivil Savunması, sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 39'a yükseldiğini açıkladı. Eyaletin başkenti Porto Alegre de dahil olmak üzere 235 farklı bölgede etkili olan sel sonucunda en az 24 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

brezilya-da-32-kisinin-oldugu-sel-felaketinde-17291498-3930-m.jpg

Eyalet Valisi Eduardo Leite, felaketin boyutunun ciddi olduğunu vurgulayarak, "Zor günler bizi bekliyor. İnsanlardan evlerini terk etmelerini istiyoruz. Önceliğimiz hayat kurtarmak, bazı şeyleri kaybedeceğiz ama insan hayatını korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Leite, bu felaketi eyaletteki en büyük felaket olarak tanımlayarak, Rio Grande do Sul'un "savaş halinde" olduğunu belirtti.

brezilya-kopru-reu-1923534.jpg

Sel felaketinin neden olduğu hasar, sokakların nehre dönmesine ve yolların ile köprülerin yıkılmasına yol açtı. Santa Maria'ya bağlı Palma'da, nehir üzerinde bulunan bir köprünün çöküş anı çevredekiler tarafından cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar