Trump'ın eski yardımcısı “sus payı” davasında hakim karşısına çıktı!

Trump'ın eski yardımcısı “sus payı” davasında hakim karşısına çıktı!
ABD eski Başkanı Donald Trump’a yönelik "sus payı" davasında ifade veren Trump’ın eski yardımcısı Hope Hicks, Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri öncesinde kendisine yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels ile ilişki yaşadığına dair iddiaları inkar etmesini istediğini söyledi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri sırasında "sus payı" ödediği suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmaları New York'taki Manhattan Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Davanın 11. duruşmasında, Trump'ın eski yardımcılarından Hope Hicks tanık olarak dinlendi.

2015 yılında Trump'ın siyasete girmesine şaşırdığını belirten Hicks, Trump'ın kendisinden seçim kampanyasının basın sekreteri olmasını istediğinde, bunun bir şaka olduğunu düşündüğünü söyledi. Hicks, "Bunu ciddiye alıp almamam gerektiğini anlayamamıştım” diye konuştu.

Hope Hicks, seçim kampanyasında yaşadıkları hakkında soruları yanıtlayarak, 8 Kasım 2016 seçimlerinden dört gün önce Wall Street Journal gazetesinin Stormy Daniels'ın hikayesinin ayrıntılarını yayınlayacağını Trump'a söylediğini anlattı. Hicks, Trump'ın kendisine Daniels ile ilişki yaşadığını inkar etmesini istediğini belirtti. Hicks, Trump'ın her türlü ilişkiyi inkar etme isteğini doğruladı.

umavcn7ev0mz-ls2ckv-pq.webp

Trump'ın kadınları taciz etmekle övündüğü "Access Hollywood" adlı programdaki ses kaydı hakkında da konuşan Hicks, olayın kamuoyuna yansımasıyla seçim kampanyasının olumsuz etkilendiğini ifade etti. Hicks, Trump'ın bu durumdan üzüldüğünü ancak yapılan yorumları hafife aldığını belirtti.

Yargıç Juan Merchan, daha önce Trump'a yönelik mahkeme çalışanları ve aileleri hakkında basına konuşma yasağı konduğunu açıklayarak, Trump'ın Anayasaya aykırı bir konuşma yasağı nedeniyle ifade vermesinin engellendiği yönündeki açıklamasına yanıt verdi. Merchan, "Bay Trump'a altını çizerek söylemek istiyorum: Mahkemede ifade vermeye mutlak hakkınız var" dedi. Konuşma yasağının mahkeme ifadelerini kapsamadığını vurgulayan Merchan, duruşmaya Pazartesi günü devam edileceğini belirtti.

thumbs-b-c-8ec8ef18242d9ff9a69152434cdd5096-1.webp

Kamuoyunda "sus payı" davası olarak bilinen bu davada, Trump'ın ilişki yaşadığı yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'a 2016 başkanlık seçimleri öncesinde "sus payı" ödediği ve ödemeyi örtbas etmek için resmi kayıtlarda tahrifat yaptığı iddiası yer alıyor. Trump'ın bu davada dört yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Dava, Trump'ın ABD tarihinde bir ceza davasında yargılanan ilk eski ABD Başkanı olması nedeniyle de önem taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar