Kilosu 300 TL’den satılıyor... Durmuş bağırsaklarınızı harekete geçirin! 10 kat probiyotik içeriyor

Kilosu 300 TL’den satılıyor... Durmuş bağırsaklarınızı harekete geçirin! 10 kat probiyotik içeriyor
Gün geçtikçe doğal ürünlere olan talep artıyor. Son zamanlarda özellikle sağlıklı atıştırmalık arayışında olanlar kuru incire yöneliyor. İşte kuru incirin sağlığa olan faydaları...

Kuru incir, yaş incire göre daha yoğun lif içeriğine sahip. Bu özelliğiyle sindirim sistemini destekler ve kabızlığı önler. Ayrıca kuru incir, potasyum, demir, kalsiyum ve antioksidan açısından oldukça zengin bir meyve. Özellikle kalp sağlığı için faydalı olan potasyum, kuru incirde bol miktarda bulunuyor.

Kuru incir, tansiyonu dengeleyerek kan basıncının kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Yüksek potasyum içeriği, böbrek yetmezliği olan hastalar için de önemli bir destek sağlar. Ayrıca kuru incir, bağırsak sağlığını destekleyen probiyotikler içerir. Bu probiyotikler sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını iyileştirir.

maxresdefault2-08022024a0acb978.webp

NASIL TÜKETİLMELİ VE SAKLANMALI?

Günlük olarak önerilen kuru incir tüketimi, ortalama olarak 2 adet. Diyet listelerine eklenmesi halinde bu miktarın aşılmaması önemli. Günde 3 porsiyon meyve tüketimi içinde kuru incirin de yer alması, dengeli bir beslenme için önemli.

Kuru incir, serin ve kuru bir ortamda saklanmalı. Buzdolabında muhafaza edildiğinde, yaklaşık olarak 1 yıl boyunca tazeliğini korur.

maxresdefault1-08022024988f5a71.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar