Hatay'da toz bulutu! Göz gözü görmüyor

Hatay'da toz bulutu! Göz gözü görmüyor
Hatay’da, Suriye üzerinden gelen toz bulutu etkisini hissettiriyor.

Kuzey Afrika'dan gelen ve ülke genelinde birçok bölgede etkili olan toz bulutu, Hatay'da da hissedilmişti. Ancak Afrika'dan gelen bu toz bulutu, hafta sonu boyunca etkisini kaybetmişti.

Ancak bu kez, Suriye üzerinden gelen yeni bir toz bulutu, Türkiye'nin güney kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren hissedilmeye başladı. Bölge genelinde etkili olan bu toz bulutu, Hatay'da da belirgin bir şekilde hissedildi. Bugün de toz bulutunun Hatay semalarında etkili olması bekleniyor.

aw193956-03.jpg

Yesra Tatlıoğlu, dışarı çıkmadan önce maske takılması gerektiğini vurgulayarak, "Bu bölgede zaten çok fazla toz var. Tozlarla başa çıkmaya alışkınız. Fakat bu ek tozlar sağlığımızı olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden dışarı çıkmadan önce maske takmalıyız. Tozlar evlerin bile kenarlarında birikiyor. Herkes sağlığına özen göstermeli" dedi.

aw193956-02.jpg

Nefes almakta zorlandığını ifade eden Derviş Avcıoğlu ise, "Ülke genelinde toz bulutları var ama burada astım ve alerjisi olanlar için daha büyük bir problem gibi. Nefes almak zorlaşıyor, insanlar gerçekten zorlanıyor. Ben de zorlandım" şeklinde konuştu.

aw193956-01.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar