Kılıçdaroğlu'ndan son dakika paylaşımı: ''Ben bu saatten sonra değişmem!''

Kılıçdaroğlu'ndan son dakika paylaşımı: ''Ben bu saatten sonra değişmem!''
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığına yönelik çıkan tartışmaların ardından sosyal medya hesabından bir video yayınladı.

Dün yapılan altılı masa toplantısında, 14 Mayıs''ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday belirleme konusunda mutabakata varılamamıştı. 

Masadaki 5 parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun adaylığı üzerinde uzlaşırken, İYİ Parti''den itiraz gelmiş ve Kılıçdaroğlu''nun adaylığına yeşil ışık yakılmamıştı. Gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün yaptığı basın açıklamasında sert ifadeler kullanmış ve CHP''nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye başkanlarının adaylık için daha uygun isimler olduğunu söylemişti.

Akşener''in açıklamalarının ardından ''acil kodu'' ile toplanan CHP MYK''sı, yaşanan krizi değerlendirdi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından adaylık tartışmaları üzerine bir açıklama yayınladı.

Kemal Kılıçdaroğlu''nun yaptığı paylaşımda yer alan ifadeler şu şekilde...

"BU SOFRA HALİL İBRAHİM SOFRASI"

Sevgili halkım, biz bu yola çıkarken hep Halil İbrahim sofrasından bahsettik. Çünkü bu sofraya, bu ülkenin tüm renklerini davet etmemiz gerekir dedim. Yoksa bu ülke, iflah olmaz dedim. Türkiye''nin bütün renklerini birleştire birleştire kazanmak için yola çıktık. Soframız böylece gittikçe genişledi.

Çünkü amaç sadece ceberrut sarayı göndermek ya da değiştirmek değildi. Amaç aynı zamanda yeni, güzel bir Türkiye oluşturmaktı. Bu sofraya o oturmasın, bu oturmasın diyerek bu ülkeyi toparlayamayız. Birilerini hor görerek, göz ardı ederek Türkiye''yi değiştiremeyiz. Bu Türkiye''yi 20 yıldır yaşıyouz zaten. Erdoğan gitsin ama erdoğanizm gelsin. Tarihi sorumluluklarımız var bizim.

"MEDYAYA ÇIKIP HAKARETLER ETMİYOR"

İktidarımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor, ittifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içerisinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Sürekli aynı olgular, birbirini tekrar eden hamleler. Biz ülkeyi siyasal operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Hepimizin sorumluluğu var ve öyle davranacağız.

Bana gelince, ben bu saatten sonra değişmem. Ben birleştiririm, birleştirmeye de devam edeceğim. Sofra büyümek zorunda, bunu da kimse durduramaz. Bu sofrada siyasi oyunların, nezaketsizliğin, Erdoğan dilinin yerinin olmaması gerekirdi. Bu sofraya oturanlar böyle oturdu, kalkan da ancak bu sebeple kalkacaktır. 

"ERDOĞANI DA ERDOĞAN''IN PROPAGANDA MAKİNESİNİ DE YENECEĞİZ"

Umudum niçin bir araya geldiğimizin farkındalığı ile sakin olmamız. Bu sofraya herkesi davet etmemizdir. Birilerinin kalkması yerine, tüm renklerimizin oturmasını sağlamaktır. Bunun için ne ben, ne de partimdeki yol arkadaşlarım herhangi bir gerginliğe izin vermeyeceğiz. Alet olmayacağız. Biz sorumlu davranmaya devam edeceğiz. Kimseyi geride bırakmayacağız. Türkiye''nin tüm vatandaşları bu sofraya davetli olacak. Halkımız telaşlanmasın, biz her şekilde Erdoğan''ı da, Erdoğan''ın propaganda makinesini de yeneceğiz. Emin olun yeneceğiz."







 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar