Akşener'in sözlerine İYİ Parti'den topyekün destek!

Akşener'in sözlerine İYİ Parti'den topyekün destek!
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adaylığına yönelik çıkan tartışmaların ardından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in sözlerine partisinden tam destek geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, yapılan açıklamaların İYİ Parti’nin topyekün görüş ve değerlendirmeleri olduğunu vurguladı.

2 Mart tarihinde Saadet Partisi''nin Genel Merkezi''nde toplanan altılı masanın gündem maddesi 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde belirlenecek ortak aday oldu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu''nun adaylığı konusunda mutabakata varan 5 partiye ise itiraz İYİ Parti''den geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerin tarihi önemini vurgulayarak, seçim için kazanma şansı en yüksek olan adayların kararlaştırılması görüşünde ısrarcı oldu. Toplantı sonrasında açıklanan ortak metinde bir aday ismi yer almazken, cumhurbaşkanı adayının 6 Mart''ta yapılacak toplantının ardından ilan edileceği duyuruldu. Toplantının ilerleyen saatlerinde ise CHP''li ve İYİ Partili isimler arasında sosyal medya üzerinden sıcak tartışmalar yaşandı.

Söz konusu kriz hakkında bugün basın toplantısı düzenleyen Meral Akşener, İYİ Parti''nin kıskaca alındığını ve ölümü göstererek sıtmaya razı edilmeye çalışıldığını ifade etti. Akşen, CHP lideri başta olmak üzere masadaki partilere yönelik eleştirel ifadelerinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş''ı adaylık için sorumluluk almaya davet etti. 

Kılıçdaroğlu cephesinde ise Akşener''e yanıt gecikmedi. CHP liderinin sosyal medya hesabından yapılan videolu paylaşımda, birlik ve beraberlik mesajı verilmesine karşın, alt metinde İYİ Parti''ye yönelik eleştiriler ve "İttifaktan oy çalma, ittifaka zarar verme" suçlamaları yer yöneltildi. 

"PARTİMİZİN TOPYEKÜN GÖRÜŞ VE DEĞERLENDİRMELERİDİR"

Tartışmalara son olarak İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik dahil olarak, Akşener''in sözlerinin kişisel bir değerlendirme olmadığını, İYİ Parti''nin topyekin görüş ve değerlendirmelerinden oluştuğunu ifade etti. 

Çelik''in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İYİ Parti’nin kuruluş süreci 81 ilde binlerce kanaat önderi ve milliyetçi, muhafazakar çevrelerle yapılan görüşmelerde parti kurulması kararı alınmış ve İYİ Parti 25 Ekim 2017 tarihinde kurulmuştur.

Liderimizin bugünkü açıklamaları ve değerlendirmeleri partimizin yönetim kademeleri ve seçmenimiz ile yapılan istişareler sonucu ortaya çıkmıştır. Alınan karar İYİ Parti’de demokrasinin olduğu ve kararların istişare sonucu alındığına bir örnektir. Kısacası; Liderimizin açıklamaları İYİ Parti’nin topyekün görüş ve değerlendirmeleridir." sözlerine yer verildi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar