Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokolün tek şahidiydi: İmambakır Üküş'ten dikkat çeken Zafer Partisi hamlesi

Kılıçdaroğlu'nun Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokolün tek şahidiydi: İmambakır Üküş'ten dikkat çeken Zafer Partisi hamlesi
CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’na ‘Hayır çekilemezsiniz’ sözleriyle hatırlanan İmambakır Üküş, Zafer Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladığı toplantıda en ön sırada yer aldı.

CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’na yaptığı ‘Hayır çekilemezsiniz’ çıkışla hafızlara kazınan İmambakır Ülküş, Zafer Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladığı toplantıda ortaya çıktı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısında İBB Başkan adaylarının Azmi Karamahmutoğlu olduğunu duyurdu.

KILIÇDAROĞLU'NUN SAFINDA YER ALMIŞTI

Özdağ ile CHP’nin önceki lideri Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmelere aracılık ettiği bilinen ve CHP Kurultay’ında Kılıçdaroğlu’na “Sakın çekilmeyin, biz izin vermiyoruz” sözleri ile hatırlanan Üküş de aday tanıtım toplantısında ön saflarda yer aldı.

gdtgetvxcaawclu.jpeg

Üküş, Kurultay’da ilk tur oylaması sonrası Kılıçdaroğlu’nun odasına girip yüksek sesle “Hayır hayır hayır, izin vermiyorum çekilmenize. Mücadele edeceğiz kaybedeceğiz” sözleriyle hafızlara kazınmıştı.

GİZLİ PROTOKOLÜN GİZLİ ŞAHİDİYDİ

Gazeteci İmambakır Üküş, “Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasındaki ‘Mutabakat’ metni kimi niye rahatsız ediyor?” başlıklı yazısında Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında genel seçimler öncesinde imzalandığı dile getirilen mutabakat metnini kaleme almıştı.

Ülküş’ün köşe yazısını alıntılayarak paylaşan Özdağ ise “İmambakır Üküş CHP Genel Başkan Danışmanı olarak Zafer Partisi-CHP protokolünün oluşmasının hemen her aşamasında vardı. İmzalar atılırken odadaki 4 kişiden birisiydi. Makalesi çok önemli. Özdağ-Kılıçdaroğlu Mutabakatı kimi niye rahatsız ediyor?” ifadelerini kullanmıştı.

imambakir-ukus-kimdir-ve-aslen-nerelidir-imambakir-ukusun-biyografisi-1699345286-5281.webp

İMAMBAKIR ÜKÜŞ KİMDİR?

İmambakır Üküş, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde dünyaya gelmiştir. CHP üyesi olan Üküş, lise eğitimini yarıda bırakmasına rağmen siyasette önemli bir yer edinmiştir. 2009 yerel seçim kampanyasından bu yana CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer almıştır.

Yaptığı açıklamada Tunceli'ye daha önce gitmediğini belirten Üküş, 1980'li yıllarda gerçekleşen 12 Eylül darbesi sürecinde cezaevinde bulunmuştur.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar