Eğitime 1 günlük ara: Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi

Eğitime 1 günlük ara: Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi
Yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından beklenen soğuk hava nihayet Türkiye'yi etkisi altına aldı. Olumsuz hava koşulları, Hakkari, Trabzon, Artvin ve Giresun'un bazı ilçelerinde taşımalı eğitime bir günlük ara verilmesine neden oldu.

Ocak ayının gelmesiyle birlikte, beklenen soğuk hava Türkiye'yi etkisi altına aldı. Türkiye’nin bazı bölgelerinde etkili olan kar yağışı, birçok il ve ilçede eğitim kurumlarını etkiledi.

HAKKARİ

Hakkari Valiliği , 15 Ocak Pazartesi günü il genelinde yüksek öğretim kurumları hariç, kreş, anaokulu, ilk ve orta dereceli eğitim kurumları ile özel öğretim kursları, Halk Eğitimi ile Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Duyuruda, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

TRABZON

Trabzon Valiliği de benzer bir durumu duyurarak, il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak 2024 Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiğini belirtti.

GİRESUN

Giresun'un bazı ilçelerinde, kar ve buzlanma riskine karşı alınan tedbirler kapsamında pazartesi günü eğitime ara verildiği açıklandı. Çanakçı ilçesindeki tüm okulların yanı sıra Espiye, Tirebolu, Görele ve Eynesil ilçelerindeki köy okullarında da eğitime bir gün süreyle ara verildiği ifade edildi. Ayrıca, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Doğankent ve Güce ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin de bir gün izinli sayılacakları bildirildi.

ARTVİN

Artvin Valiliği ise olumsuz hava koşulları nedeniyle bu gece buzlanma riski bulunduğunu belirterek, tüm ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde 15 Ocak Pazartesi günü sadece taşımalı eğitim yapan öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Bu kapsamda, buzlanma riski nedeniyle Artvin'deki öğrencilere bir günlük izin verilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar