Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın ve AKP’nin neden zor durumda olduğunu açıkladı: Sebeplerini tek tek sıraladı

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın ve AKP’nin neden zor durumda olduğunu açıkladı: Sebeplerini tek tek sıraladı
CHP’nin yerel seçimlerde yeniden İBB adayı olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kez daha aday gösterdiği Ekrem İmamoğlu, Sözcü yazarı İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Gündeme ve yerel seçimlere ilişkin açıklamalar yapan İmamoğlu, İBB Başkanlığında rakibi Murat Kurum ve AKP hakkında eleştirilerde bulundu.

İmamoğlu, AKP'li rakibi eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u eleştirerek, "İstanbul'u bildiği ölçüde konuşabilir ve anlatabilir. Şu anda bilgisi kadar paylaşabildiği için gayet iyi gidiyor. Daha fazlasını beklemek hayalcilik olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

MURAT KURUM’A ELEŞTİRİLER

Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönemine atıfta bulunan İmamoğlu, "Sayın Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanı'ydı. İstanbul’da ortaya koyduğu tek şey kent içinde tabiri caizse kupon arazi, boş arazi, rezerv alan, kamu arazisi ya da bir kesime ait arazideki imar rantı…” şeklinde konuştu.

İmamoğlu, Türkiye genelindeki iki önemli konuyu karşılaştırarak, AK Parti dönemindeki Esenyurt trajedisini ve İstanbul'daki merkezi-yerel irade işbirliğiyle yürütülen imar rantı sürecini gündeme getirdi. Bu bağlamda, İstanbul'a ihanet ettik itirafıyla öne çıkan Kurum'un bu sürecin bir parçası olduğunu belirten İmamoğlu, "Sayın Kurum bunları kendi iradesiyle mi yapmıştır sizce?" diye sordu.

10ipekrop2jpg-g9n1tkybj0gn66onyubz9w.jpg

“ERDOĞAN VE AKP ZOR DURUMDA”

Ayrıca, İmamoğlu, iktidar partisinin yerel seçimler için aday bulma konusunda zorlandığını da söyledi. "Sayın Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) ve AK Parti zor durumdadır" diyen İmamoğlu, bu durumu değerlendirmek için AKP'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği eski CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'a değindi.

AKP'nin içsel sıkıntılarını göstermek amacıyla, "Bir başka Büyükşehir'e '20 yıldır AK Parti'ye oy vermedim' diyen kişiyi aday yaptığını söyleyen İmamoğlu, İstanbul'da belediyeciliğe talip insanlardan belediye başkanı tercih etme yerine, yaptıkları hesap kitapların yanlış olduğunu vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar