Kartta taksit sınırı endişesi ‘panik alışverişini’ hızlandırdı

Kartta taksit sınırı endişesi ‘panik alışverişini’ hızlandırdı
Kredi kartı taksit sayısında getirilmesi beklenen sınırlamanın etkisiyle iç piyasada yüzde 5 arttı.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından yapılan açıklamaya göre, beyaz eşya sektörü, ocak ayında yaşanan yüzde 2'lik ihracat düşüşüne rağmen iç pazardaki satışlarda yüzde 5'lik artış gördü. Bu artışın, kredi kartı taksit sayılarındaki sınırlamanın etkisiyle gerçekleştiği belirtildi.

TÜRKBESD tarafından yapılan açıklamada, kredi kartı taksit sayılarının azaltılmasına yönelik beklentilerin, tüketiciler arasında "panik alışveriş"e sebep olduğuna dikkat çekildi. İç pazarın canlılığının üretim ve istihdamı korumada önemli bir faktör olduğu vurgulanırken, bu durumun sektörün dünya çapındaki gücünü desteklediği ifade edildi.

Ancak, kredi kartı taksitlerindeki sınırlamaların, orta ve uzun vadede tüketimin daralmasına yol açabileceği uyarısında bulunuldu. TÜRKBESD, iç pazardaki hareketliliğin sürdürülebilmesi için kredi kartı taksit sayılarının artırılması gibi adımların atılmasını ve tüketici satın alma gücünün artırılarak piyasaya olumlu hareketlilik kazandırılmasını talep etti.

Dernek, iç pazarın canlılığını korumak ve sektörün büyüme potansiyelini artırmak adına yeni düzenlemeler ve teşviklerin hayata geçirilmesini beklediğini de belirtti. Bu çerçevede, kredi kartı taksitlerindeki sınırlamaların iç pazardaki etkisinin göz önünde bulundurularak, sektöre yönelik yeni teşviklerin önemli olduğu vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar