Üniversiteden öğrencilerine büyük tuzak parası gasp edilen genç kurulan tezgahı tek tek ifşaladı

Üniversiteden öğrencilerine büyük tuzak parası gasp edilen genç kurulan tezgahı tek tek ifşaladı
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki 4. sınıf hukuk fakültesi öğrencisi Abdullah Alp, üniversitenin kendini gasp etme şeklini anlatarak intihar eşiğinde olduğunu söyledi.

Üniversite öğrencisi Abdullah Alp, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak okuduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde kendisine yapılanları tek tek anlatarak sesini duyurdu.

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Öğrenci Yaşamı Hakkında Bilgiler | Yurtlar Burada

“HAYATIMA SON VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM”

21 yaşındaki genç “Belki de son mesajım olacak bu hem aileme hem ülkeme bir not olarak. Hayatıma son vermeyi her gün düşünüyorum” diyerek başına gelenleri şöyle anlattı:

“SINAVDA GÜLDÜĞÜM İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI”

Geçen sene bahar dönemi online eğitimde kamera açık şekilde gerçekleştirilen final sınavlarının birisinde ''SINAV SIRASINDA BİRKAÇ KEZ GÜLDÜĞÜ,EKRAN İLE ÇOK YOĞUN İLGİLENMEDİĞİ DİKKATİMİZİ ÇEKTİ'' denerek hakkımda kopya çekme ŞÜPHESİ uyandığı için disiplin soruşturması açılıyor.

6676.jpg

YAPAY ZEKANIN CEVABINI KANIT KABUL ETTİLER

Bunu öğrendikten sonra okula ifade vermeye gidiyorum ve yapay zekadan sınav esnasında yardım alıp almadığım soruluyor ve bunu katiyen kabul etmedim çünkü böyle bir şey olmadı. Bunun hiçbir şekilde kanıtlanamayacak bir şey olduğu bilindiği için yapay zekaya gidip bunu sen mi yazdın diye sormuşlar ve evet yanıtını alınca da bunu kanıt olarak kabul etmişler.

Bundan 2 hafta sonra yine AYNI DERSİN bütünleme sınavında aynı sınava giren başka bir arkadaşımla yanıtlarımızın benzediği gerekçesiyle bir disiplin soruşturması daha açılıyor. Bunu ben de arkadaşım da kabul ettik birbirimize yardım etmiştik çünkü. Hiç reddetmedik.

ghhynzfweaadckt.png

“1.5 SENE UZAKLAŞTIRMA VERİLDİ”

Daha önceden bir cezam var diye bir üst ceza olan 2 yarıyıl daha ceza verildi yani toplamda 1.5 sene uzaklaştırma verildi okuldan. Haksız yere aldığım ilk cezadan dolayı ikincisi ağırlaşmıştı ve bu direkt eğitim hayatımın bitmesi demekti.

Kampüsler - BİLGİ'de Yaşam | İstanbul Bilgi Üniversitesi

“OKULA GİDEMİYORUM, AİLEMLE ARAM BOZULDU”

Şu an bu cezanın neredeyse yarısı bitti hala okula gitmiyorum ailemle kavga ettim o zamandan beri görüşmüyoruz. İstanbul'da kaldığım evin kirasını ödeyebilmek için çalışıyorum. Okul için tuttuğum evi normalde ailem karşılıyordu fakat onlar da yardımını kesti. Sadece okul için tutulmuş bir eve kira ödüyorum ve okula gidemiyorum.

MAHKEME YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Ben bu uzaklaştırma işini öğrenince bir avukatla konuşup 2 tane dava açtık ve çok ciddi bir para ödedim bunun için. Yaklaşık 3 ay sürdü mahkeme süreci mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi beni haklı bulup bunu duyunca ailemle tekrardan barıştık ve yanlarına gittim.

“OKULA 1 DÖNEM İÇİN ÜCRET ÖDEDİM”

Okul muhasebesiyle görüşüp 1 dönem için ücret ödedim. İşe bakın ki ücreti ödedikten sonra okulun avukatları karara itiraz edip kararın iptal edilmesini sağlıyorlar.

v.jpg

“BENİM GİBİ ONLARCA ÖĞRENCİ VARMIŞ”

Benim gibi okula kopya sebebiyle dava açan onlarca daha öğrenci varmış bu dönem fakat benim daha önceden de HAKSIZ sebeple ceza aldığım için benim kadar ağır bir cezayla karşılaşan olmadı arkadaşlarımdan.

70 BİN LİRAYI GERİ ÖDEMEDİLER

Yürütmeyi durdurma kararı iptal edilince benim 1 gün önce okula ödemiş olduğum 70.000 TL ücreti de ''Disiplin cezası alan öğrencilerin ücret iadesi yapılamamaktadır'' denilip reddettiler.

“OKULA ÖDEMİŞ OLDUĞUM PARAM GASP EDİLDİ”

Ailem beni şu an okula gidiyor zannediyor ama gidemiyorum. Hem okula ödemiş olduğum param gasp edildi. İntihar edersem sorumlusu beni bu haksızlığa neden olan ve bu ülkenin gencecik bir fidanına bunu yaşatanlardır.

Hayatımla alay edilmesini, bir gün kayıt yaptır parayı öde deyip ertesi gün kaydımı silip paramı gasp etmelerini de geçtim aileme ne diyeceğim nasıl yüzlerine bakacağım onu bilmiyorum.

okulda yapılacak herhangi bir eyleme verilmeyecek bu ceza bana verilip ücret yatırdığım gün cezamın kaldırılması peşine ertesi gün tekrar geri uygulamaya alıp ücret iadesi bile yapmayan bir okulda okuyup öğrencilerini müşteri gören okulda öğrenci olmaktan utanıyorum

Kampüsler - BİLGİ'de Yaşam | İstanbul Bilgi Üniversitesi

“TİCARETHANEDEN FARKI YOK”

Israrla okuldan belki birilerinin hala mantığı ve vicdanı kaldığını düşünerek uzlaşmaya çalışıyorum fakat bildiğiniz alay ediyorlar benimle. Ticarethaneden hiçbir farkı olmayan bu kurumda aleni bir şekilde hukuksuzluk söz konusu. Kredi çekip de ödediğim paramı vermemekte ısrarcı.

“GELECEĞİM ELİMDEN ALINDI”

Bu hukuk mücadelesinde koca kuruma karşı hiçbir değerim yok. Param gasp edildi geleceğim elimden alındı. Ailem beni istemiyor ve 4 senedir okuduğum mezun olmama ramak kalan okuldan online bir sınavda chatgpt yanıtından ŞÜPHELENİLDİĞİ için okuldan atıldım üstüne beş kuruşsuz kaldı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar