Karabük’te yeni karar yabancı öğrenciler için artık zorunlu

Karabük’te yeni karar yabancı öğrenciler için artık zorunlu
Tüm Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Karabük Üniversitesi’ne ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Yönetim yabancı uyruklu öğrencilere karşı bakın nasıl önlemler almış.

Büyük kısmı Afrikalı olan yabancı öğrencilerle birliktelik yaşayan öğrencilerin HIV, HPV, AIDS belirtileri gösterdiğini iddia etmesinin ardından tüm gözler Karabük’e çevrildi.

Okulun üniversite sayfasına yapılan hastalık iddialarının doğruluğu sorgulanırken kentte bir sağlık alarmı çalmaya başladı. Tüm bunların üzerine Karabük’te yabancı uyruklu öğrencilere fuhuş yaptırıldığı iddiası da eklendi.

Öğrencilerin HPV ve HIV şikâyeti iddiaları gündem olmuştu: Karabük Üniversitesi sessizliğini bozdu - Son Dakika Türkiye Haberleri | Cumhuriyet

Karabük’e giderek iddiaları yerinde soran Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun ve Mert Gökhan Koç’un anlattıkları ise büyük dikkat çekti.

VAKA ARTIŞI YAŞANMADI

Hürriyet’te yer alan habere göre sağlık yetkilileri iddiaların gerçeklik payının olmadığını HIV vakalarında artış yaşanmadığını ifade etti.

SAĞLIK RAPORU ZORUNLU

Yetkililerin verdiği bilgiye göre üniversite yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirdi.

Üniversite yetkilisi şunları söyledi: ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olan öğrencilerle üniversite tarafından yapılan sınavda başarı gösteren yabancı uyruklu öğrencileri alıyoruz.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar