Kanı temizleyip organları yeniliyor! Şifa dolusu bu bitki kendiliğinden yetişiyor

Kanı temizleyip organları yeniliyor! Şifa dolusu bu bitki kendiliğinden yetişiyor
Sağlıklı bir yaşam için doğanın nimetlerinden yararlanmanın önemi her geçen gün artıyor. Anadolu'nun mistik bitkilerinden biri olan, halk arasında "diken otu" olarak bilinen melocan bitkisinin sağlığa olan faydaları saymakla bitmiyor. İşte melocan otunun faydaları...

Bitkilerin Profesörü Aysun Bay Karabulut, melocan bitkisinin Türk mutfağında yaygın olarak kullanıldığını ve Latince adının "Onopordum acanthium" olduğunu belirtti. Genellikle salatalarda ve böreklerde tercih edilen bu bitki, aynı zamanda vücut için bir şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.

Karabulut, melocan bitkisinin kan temizleyici özelliği sayesinde vücuttaki toksinlerin atılmasına ve hücre hasarlarının onarılmasına yardımcı olduğunu vurguladı. Öte yandan Karabulut, turşu, konserve ya da soğanla kavrularak yapılan yemekleriyle tüketilen melocan otunun, Tükrük bezini çalıştırarak lezzetli bir deneyim sunabildiğini de ekledi.

65af758c015e532835381140.webp

KANI TEMİZLİYOR

Sağlık açısından diken otunun özellikle gribal enfeksiyonlarda etkili olduğunu ve kan temizleme özelliği bulunduğunu belirten Karabulut, romatizma ve iltihap söktürücü özellikleriyle de dikkat çekiyor. Kanseri önleme potansiyeli taşıyan melocan otu, vücuttaki iltihapları sökerek sağlıklı bir yaşamı destekliyor.

melocan-otu-diken-ucu-nedir-melocan-otunun-faydalari-nelerdir-1694523182-4529-w750-h497.webp

ROMATİZMA VE BÖBREK RAHATSIZLIKLARINA DA İYİ GELİR

Ayrıca, melocan otunun meyvesinin romatizma ve böbrek rahatsızlıklarını rahatlatıcı etkiler sunduğunu ifade eden Karabulut, psikolojik sorunları hafifletmek amacıyla da kullanılabileceğini belirtti. Ancak, diken otu olarak bilinen melocan otunun aşırı tüketilmesinin ishale neden olabileceği ve tükürük artışına yol açabileceği uyarısını da yaparak, bitkisel tedavilerin uzman kontrolünde kullanılması gerektiğini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar