2 kişiden birinde görülüyor! Fazla kiloların gerçek sebebi... Tek çaresi var

2 kişiden birinde görülüyor! Fazla kiloların gerçek sebebi... Tek çaresi var
Yağlı karaciğer hastalığının herhangi bir tedavisi günümüzde bulunmuyor. Tek yöntem insanların yediklerine dikkat etmesi olarak ön plana çıkıyor. Ancak kızılcık meyvesi bu durumu tersine çevirebilir.

Günümüzde sıkça rastlanan sağlık sorunlarından biri olan yağlı karaciğer hastalığı, dünya genelinde her dört kişiden birinde görülüyor. Türkiye'de ise bu oranın 2 kişide bir olduğu yani daha yüksek olduğu biliniyor. Dr. Merve Bayram, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresini azalttığını belirten bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

kizilcik-2.jpg

YAĞLI KARACİĞER'İN TEDAVİSİ YOK

Dr. Merve Bayram, yağlı karaciğer hastalığının herhangi bir tedavisi olmadığını ve tek tedavi yönteminin yaşam tarzının değiştirilmesi, diyet ve fiziksel aktivitede artış sağlanması olduğunu vurguladı. Yaptıkları 8 haftalık çalışma sonucunda kızılcık meyvesinin etkili bir antioksidan kaynağı olduğunu ve vücut ağırlığı, vücut yağ oranı ve bel çevresini azalttığını gözlemlediklerini ifade etti.

berries-1851161-1920.jpg

KIZILCIK MEYVESİ TEK ÇÖZÜMÜ

Kızılcık meyvesinin antosiyaninler bakımından zengin olduğunu belirten Dr. Bayram, antosiyaninlerin doğada bulunan en yüksek antioksidan kapasitesine sahip bileşikler olduğunu kaydetti. Yağlı karaciğer hastalığının genellikle obezite ile ilişkili olduğunu belirten uzman, kızılcık meyvesinin tüketiminin bu hastalıkla mücadelede olumlu etkiler gösterdiğini belirtti. Çalışmada, kızılcık meyvesi tüketen grupta ultrasonla karaciğer yağlanma oranında ciddi bir azalma görüldüğüne dikkat çekti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar