Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi!
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı birçok şehirde hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürerken, ilk belirlemelere göre ölü ve yaralılar bulunuyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 04.17''de, Kahramanmaraş''ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklanırken, sarsıntı yaklaşık 1.5 dakika sürdü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazarcık''ta yaşanan 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun''u arayarak bilgi aldı.

Doğu ve Güneydoğu''daki birçok ilde depremin hissedildiği belirtiliyor. Diyarbakır ve Adıyaman''da yıkılan binaların olduğu öğrenilirken Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin''den açıklama geldi.

Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Gaziantep’te de hissettiğimiz şiddetli ve uzun süren bir deprem yaşadık. Henüz ayrıntıları, merkez üssünü bilmiyoruz. Gazianteplilerden panik yapmamalarını resmi kurumlardan gelen bilgilere göre hareket etmelerini rica ediyorum."

Profesör Doktor Okan Tüysüz depremle ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
"Maalesef büyük bir deprem olduğu anlaşılıyor. Merkez üssü olarak da Gaziantep ve Kahramanmaraş arası Nurdağı olarak gözüküyor. Doğu Anadolu fayı, çok uzun zamandır deprem üretmeyen bir fay. Bu kadar suskun fayların zaman içerisinde büyük deprem üreteceğini söylemiştik. Doğu Anadolu üzerinde deprem beklenen bir faydır. Dünyanın en büyük faylarından bir tanesidir. Çok önemli bir deprem, çok ciddi hasar yaratma ihtimali yüksek.''''

22 ARTÇI DEPREM MEYDANA GELDİ! ULUSLARARASI ALARM İLAN EDİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremin ardından aralarında 6.6 büyüklüğünde depremin de olduğu 22 artçının meydana geldiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ekipler teyakkuz halinde, 4. seviye alarm koyduk. Bu uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır.

10 İLDE ŞİDDETLİ HİSSEDİLDİ

Süleyman Soylu, Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis illerinde şiddetli şekilde hissedildi. 

ENKAZ ALTINDA BULUNANLAR VAR

Depremin ardından sosyal medya hesaplarından çok sayıda kişi enkaz altında kaldığını belirterek, yardım çağrısında bulundu. 



ŞANLIURFA''DA 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ. 18 BİNA YIKILDI

Şanlıurfa Belediye Başkanı  Zeynel Abidin Beyazgül, ilk belirlemelere göre depremde 12 kişinin hayatını kaybettiğini ve şu ana kadar Şanlıurfa Merkez''de 18 binanın yıkıldığını belirtti. Hayatını kaybeden 12 kişiden 2 tanesi deprem esnasında kalp krizi geçirerek vefat etti. 

GAZİANTEP''TE 6,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
Bu depremden 9 dakika sonra merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde bir sarsıntı daha kaydedildi. Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

YIKILAN BİNALAR VAR

Kahramanmarş''ta meydana gelen depremin ardından Diyarbakır''ın Yenişehir ilçesinde 8 katlı bina yıkıldı. Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya''da da yıkılan binalar olduğu bildirildi. Depremin ardından Kahramanmaraş''ta bir bölgede büyük bir yangın çıktı.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ise şehirde 65 binanın yıkıldığını belirterek, arama ve kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. 

"BÖLGEDE SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ"
Yabancı ajanslar sarsıntıyı "bölgede son yılların en büyük depremi" olarak tanımladı. Deprem, Suriye ve Lübnan''dan Gürcistan''a kadar hissedildi.
Yurdun, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17''de  Kahramanmaraş merkezli Riçhter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde depremle sallandı.



HATLAR KİLİTLENDİ

Depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır, Kilis şehirlerinde bütün operatörlerin ulaşım servisleri kilitlendi.

1.5 DAKİKA SÜRDÜ

Depremin yıkılıcığını artıran faktörlerden biri de süresi oldu. Şiddetli bir deprem için oldukça uzun süre meydana gelen sallantılar yaklaşık 1.5 dakika sürdü. Yıkımı artıran diğer faktör ise depremin 7 kilometre gibi oldukça sığ bir derinlikte meydana gelmiş olması olarak belirtildi. 




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar