Depremzedeler isyan etti: Yardımları faizleri ile geri istediler

Depremzedeler isyan etti: Yardımları faizleri ile geri istediler
2020 yılında Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından vatandaşlara 6 bin lira yardım yapan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, yapılan yardımın "sehven" yapıldığını açıkladı. Yardımın faizi ile birlikte geri istenmesinin ardından depremzedeler isyan etti.

Elazığ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 2020 yılında Sivrice merkezli 6,8’şiddetindeki deprem sonrasında depremzedelere verilen kira yardımlarında fazladan para yardımı yapıldığını açıkladı. Depremzedelerden paranın faiziyle birlikte geri ödenmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

"DEPREM YARDIMI FAİZİYLE GERİ İSTENİYOR"

24 Ocak 2020 yılında Elazığ''da meydana gelen deprem sonrasında, evinin riskli alan içerisinde kalması nedeniyle Çevre Şehircilik ive İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evinden tahliye edilmesi gerektiği belirtilen depremzede Erdal Başak,

 “Biz de evlerimizi boşalttık ve evlerimiz Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkıldı. Bir ay kadar kirada oturduktan sonra merkez Cumhuriyet Mahallesinde ev çıktı ve biz oraya yerleştik. Bu zaman içerisinde iki defa evimi taşıdım.Bu süreçte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 bin lira tarafımıza verildi. Ama cumhurbaşkanımızın ‘ev sahiplerine 5 bin TL kiracılara ise 2 bin 500 TL para ödendi’ sözlerine rağmen bizlere bu para ödenmedi. AFAD’dan bu parayı talep ettiğimizde ‘size Çevre Şehircilikten 6 bin lira para ödendiği için 5 bin TL taşıma bedelleriniz ödenmeyecek denildi.

Şimdi de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından sehven bu paranın verildiği gerekçesiyle bizlerden faiziyle beraber 7 bin 600 lira para talep edilmektedir. Bu konudan dolayı mağdur durumdayız. Faiz adı altında bizden para ödenmemiz istenmektedir” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar