Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki İstanbul’da en riskli 4 ilçeyi açıkladı

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki İstanbul’da en riskli 4 ilçeyi açıkladı
Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, beklenen büyük Marmara depremine karşı İstanbul’un en riskli 4 ilçesini açıkladı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözler uzun süredir fayın sessiz olduğu Marmara ve çevresine çevrildi.

Deprem uzmanları İstanbul’da büyük bir deprem meydana gelebileceği iddiasında bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yumuşak zeminli bölgelerde olduğunu belirten Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremine ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

aw097905-04.jpg

Depreme Karşı Bilinçlendirme ve Farkındalık adlı seminere katılan Moriwaki, İstanbul'un depremde en riskli 4 ilçesini açıkladı.

Moriwaki, yumuşak zemine sahip olan bu 4 ilçeyi şöyle açıkladı: Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Ataköy.

6y.jpg

Boğaz’ın iki tarafında ise daha çok sert zeminlerin olduğunu açıklayan deprem uzmanı, depremin sert zeminde hızlı gittiğini belirtti.

aw097905-05.jpg

BURSA DEPREMİ SONRASI KRİTİK UYARI

Moriwaki, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğündeki depremin ardında ise şu sözlerle İstanbulluları uyarmıştı:

Marmara'da 1939'da Erzincan, 1941'de Tokat depremleri ile domino taşı gibi geldi ve 99 depremi oldu. 1912'de de Çanakkale tarafında kırılma oldu. Arada boşluk var. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Düzce'den sonra kuzey kolu var, Adalar'ın güneyinde. Güney kol ise Gemlik ve Bursa çizgisinde ilerliyor. Bu fay hattı uzun zamandır kırılmadı. O nedenle Marmara Bölgesi tamamen riskli durumda, tehlikeli.

japon-uzmandan-turkiye-ye-deprem-uyarisi.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar