Seçimde Erdoğan'a destek veren Erbakan cephesi AKP'yi fena bombaladı

Seçimde Erdoğan'a destek veren Erbakan cephesi AKP'yi fena bombaladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, Halk TV’de konuk olduğu canlı yayında AKP'li siyasetçilere ağır eleştirilerde bulundu.

ÖZGE SIVAS / GÜNBOYU

14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleştirilen genel seçimlere AKP'yle iş birliği yaparak giren ve sonuç olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) beş milletvekiliyle temsil edilmeye hak kazanan Yeniden Refah Partisi'nden şaşırtan bir açıklama geldi.

Halk TV canlı yayınına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal, programda AKP'li siyasetçileri eleştirdi.

‘KENDİ LOGOMUZLA GİRDİK, KENDİ OYLARIMIZLA MECLİSTEYİZ’

Aydal, canlı yayında şu ifadeler yer verdi:

"Cumhurbaşkanlığı sistemi partilerin tek başına seçime girip boyunun ölçüsünü alacağı bir sonuçtan çok uzaklaştırdı. Seçim döneminde de ısrarla sıkça söyledim biz geçici bir seçim ittifakı kuruyoruz. Sebebi mevcut şartlardı. Biz o günün şartlarında hedef olarak Erbakan ismini meclise sokmak hedefliydik ve bunda başarılı olduk. Biz YRP olarak vekil pazarlığı ya da sayı pazarlığı yapmadık. Kendi logomuzla girdik, kendi oylarımızla meclisteyiz.

'SANKİ BİZE LÜTUF VERMİŞLER GİBİ...'

Bu sebeple kimse kalkıp da AKP lütfuyla girdik gibi bir algı yapmasın. Ancak AKP'li siyasetçiler de sanki bize bir lütuf verilmiş gibi konuşuluyor. Biz olmasaydık sayın cumhurbaşkanı da bugün cumhurbaşkanı değildi. Mevcuttan yüzde 3 çıkartın cumhurbaşkanı şu an cumhurbaşkanı değildi. Biz o anlık siyaset ile bir şeyi belirledik."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar