İYİ Parti’nin İBB adayını neden açıklamadığı belli oldu! Akşener, İmamoğlu’nun karşısına en güvendiği ismi aday çıkarıyor

İYİ Parti’nin İBB adayını neden açıklamadığı belli oldu! Akşener, İmamoğlu’nun karşısına en güvendiği ismi aday çıkarıyor
AKP ve CHP’nin aksine İstanbul ve Ankara belediye başkan adaylarını açıklamayan İYİ Parti’nin İBB adayına dair dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Yerel seçimlere 2.5 aydan kısa bir süre kala, siyasi partiler adaylarını duyurmaya devam ediyor. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin kritik önem taşıdığı seçimler için CHP ve AKP yarışacak adaylarını belirledi. AKP, CHP’nin İBB adayı Ekrem İmamoğlu’na karşı Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u rakip olarak çıkarırken gözler İYİ Parti’nin İBB adayına çevrildi.

Art arda yaşadığı istifalar ve parti içi krizlerle gündemden düşmeyen İYİ Parti, İstanbul adayını duyurmak için kolları sıvadı. ‘Müstakil siyaset' anlayışıyla yerel seçimlere hazırlanan parti, bu iddianın doğrultusunda eski ittifak ortağı CHP’ye ve İktidar partisi AKP’ye karşı güçlü bir adayı çıkarmaya hazırlanıyor.

ANKARA DEĞİL İSTANBUL’DA KADIN ADAY

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak yaptığı açıklamada, partisinin İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkan adaylarının, şubatın ilk haftası duyurulması planlandığını söylemişti

Birçok il ve ilçe belediye başkan adayını duyuran İYİ Parti’nin İstanbul için ‘kadın aday’ arayışı içerisine girdiğini belirtiyor. Parti kurmayları, herhangi bir siyasi parti tarafından henüz hiçbir kadın adayın İstanbul’dan aday gösterilmediğini hatırlatarak, partinin bu noktada öne çıkabileceğini iddia ediyor.

‘GENEL BAŞKANIN GÜVENDİĞİ KİŞİ KRİTERİ’

İYİ Parti’nin mevcut milletvekillerinin herhangi birinin İstanbul’dan aday gösterilmeyeceğini vurgulayan üst düzey yetkililer, Akşener’in ‘kadın aday’ düşüncesinde ısrarcı olduğunu da öne sürüyor. Partinin mevcut milletvekilleri arasında olmayan ancak tanınan ve yetkili bir kadının aday gösterilmek istendiğini dile getiren parti kurmayları, Akşener’in kafasından İBB adaylığı için iki ismin öne çıktığını belirtiyor.

Güçlü bir aday iddiasıyla Akşener’in iki isimle görüştüğünü aktaran yetkililer, aynı zamanda ‘genel başkanının en güvendiği kişi’ diyerek tek bir ismin adaylığına kesin gözüyle bakıldığını iddia ediyor. Parti kurmayları ayrıca, Akşener ile kadın adayın görüşmesinden olumlu sonuç çıktığını da aktarıyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar