AKP’den istifa etmişti! O isim İYİ Parti’ye katıldı: Nereden aday gösterildi

AKP’den istifa etmişti! O isim İYİ Parti’ye katıldı: Nereden aday gösterildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonucu, AKP üyeliğinden ve başkanlık görevinden istifa eden önceki Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İYİ Parti'ye geçiş yaparak yeni siyasi yolculuğuna başladı. Peki hangi ilden aday gösterildi?

2018 yılında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek AKP'den ayrılan ve 22, 23 ve 24. dönem milletvekili olarak görev yapmış Enver Yılmaz, İYİ Parti'ye katılarak belediye başkanlığı için adaylık başvurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını talep etmesi üzerine 2018 yılında, 4,5 yıl süresince Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Yılmaz, bu dönemde AKP üyeliğinden de ayrılmıştı.

iyi-parti-ordu-enver-yilmaz-f7mx-cover-jpg.webp

DHA'nın haberine göre, Enver Yılmaz'ın İYİ Parti'ye katılması sebebiyle bugün il binasında düzenlenen törene, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Rıdvan Yalçın, İl Başkanı Melikşah Murat Genç ve partililer de katıldı.

İYİ PARTİ'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu an itibariyle resmi olarak İYİ Parti üyesi olduk. Sizinle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 31 Mart seçimlerinde, İYİ Parti çatısı altında ve ay yıldızlı rozetimizle birlikte, onurlu bir zafer elde etmeyi hedefliyoruz. Parti olarak bir araya getirdiğimiz irade ve inanç, milletimizin desteğiyle birleştiğinde, başarılı bir sonuç elde edeceğimize inanıyorum" şeklinde ifade etti.

enver-yilmaz-nsql.jpg

ENVER YILMAZ KİMDİR?

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970 tarihinde Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Aydınlar köyünde dünyaya gelmiştir. Mehmet adlı babası ve Hamide adlı annesi ile birlikte büyüyen Enver Yılmaz'ın ailesinde bir erkek ve bir kız kardeşi bulunmaktadır. Babası çiftçilikle uğraşırken, annesi ev hanımıdır. İlkokul eğitimine Aydınlar Köy okulunda başlayan Enver Yılmaz, ailesinin tercihi doğrultusunda Hamdullah Suphi Tanrıöver İlköğretim Okulu'na kaydolmuş ve eğitimini burada sürdürmüştür. Lise eğitimini ise Ordu Lisesi'nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Yılmaz, daha sonra hâkimlik görevinde bulunmuş ve serbest avukatlık yapmıştır.

Politikaya olan ilgisi nedeniyle 22. ve 23. dönemlerde Ordu, 24. dönemde ise İstanbul milletvekili olarak görev almıştır. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulunmuş ve ayrıca Türkiye-Japonya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı ve Türkiye-Finlandiya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği gibi önemli görevleri üstlenmiştir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Enver Yılmaz, 30 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde AKP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilmiş ve seçimi kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştur. Ancak, 2018 yılında kurucusu olduğu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmiştir.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar