İYİ Partili Oral'dan Kılıçdaroğlu'na özür ziyareti

İYİ Partili Oral'dan Kılıçdaroğlu'na özür ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ı yarın saat 14.30'da CHP Genel Merkezi'nde kabul etti.

İYİ Parti Milletvekili İbrahim Halil Oral, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamalarından dolayı Parti Grup Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

Koçak görüşmeye ilişkin "İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral CHP genel Merkezine geldi ve görüşme başladı. Bugün yüz yüze Kılıçdaroğlu''ndan bu görüşmede özür dileyecek. Yanlış anlaşıldığı yolundaki açıklamasını burada tekrar edecek." dedi.

ORAL NE SÖYLEMİŞTİ?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral katıldığı canlı yayında Kılıçdaroğlu''nun olası cumhurbaşkanı adaylığı konusunda “Alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ancak siyasette maksat kazanmaktır. Türkiye''deki genel objektif açısından baktığımda bir çekince görürüm. Türkiye''nin yüzde 65''i yüzde 70''i muhafazakar profil çiziyorsa, ona hitap edebilen, farklı bir isimle çıkılır. Türk toplumu açısından, yani sünni diyebileceğimiz daha müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir. Bu açıdan bakılabilir. Ama alevi olduğu için Kılıçdaroğlu''nun (aday) yapılmaması, bence bir engel değil" diye konuşmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar