Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den İran dini lideri Hamaney'e taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den İran dini lideri Hamaney'e taziye mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerin helikopter kazasında yaşamını yitirmesi üzerine, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e bir taziye mesajı iletti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'e bir taziye mesajı iletti.

Aliyev, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dost ve kardeş İran Cumhuriyeti ve halkının ağır kaybı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer kişilerin helikopter kazasında trajik bir şekilde hayatını kaybetmesi haberi bizi derinden sarstı. İran halkı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi şahsında, hayatı boyunca ülkesine özveri ve sadakatle hizmet eden seçkin bir devlet adamını kaybetti. Onun aziz hatırası her zaman kalbimizde yaşayacak. Bu üzücü günde yüce Allah'tan dost ve kardeş İran halkına sabır ve metanet diliyor, acılarını paylaştığımızı ifade ediyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, tüm halkınıza kendi adıma ve Azerbaycan halkı adına başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin."

iran-ve-azerbaycan-isbirligini-dosta-dusmana-gosterdiler-ibrahim-reisi-ve-ilham-aliyevden-ortak-2-baraj-acilisi-8ybv.webp

NE OLDU?

İran-Azerbaycan sınırında dün düzenlenen bir barajın açılış törenine katılan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri dönüş yolunda düştü.

İran'ın talebi üzerine, Türkiye'nin görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği değerlendirilen bir ısı kaynağı tespit etti ve koordinatları İran makamlarıyla paylaştı. Bu tespitlerin ardından, İran Kızılayı helikopterin enkazını bulduklarını duyurdu.

1697227.webp

Enkaza 15 saatlik arama çalışmalarının ardından ulaşıldı. Kazada, Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve İran lideri Hamaney'in Tebriz Temsilcisi Muhammed Ali Haşim'in hayatını kaybettiği bildirildi.

Ayrıca, Reisi'nin helikopterinde bulunan Devrim Muhafızları Ordusu mensubu iki üst düzey askeri yetkili ile üç kişilik mürettebatın da kazada yaşamını yitirdiği açıklandı.